Uutiset

HPK:n A-nuoret voittajana tauolle

HPK:n mainio joulukuu huipentui makeaan 3–1 (1–1, 2–0, 0–0) -vierasvoittoon Turun Palloseurasta jääkiekon A-nuorten SM-liigan ottelussa keskiviikkona.

Voitto oli HPK:lle jo seitsemäs peräkkäinen. Putki alkoi joulukuun alussa, eikä Kerho hävinnyt joulukuussa otteluakaan.

TPS:aa vastaan Harri Kainulainen teki HPK:n 1–1-tasoituksen 36 sekuntia ennen ensimmäistä erätaukoa. Tommi Harainen ja Miska Alakoski alustivat Kerhon ensimmäisen.

Julius Valtonen iski hämeenlinnalaisille kaksi ylivoimamaalia toisessa erässä. Santeri Vuoti sai kumpaankin syöttöpisteen. Myös ylivoimakentällisen Sameli Ventelä ja Artturi Toivola ansaitsivat syöttöpisteen.

– Pelasimme tosi tiiviisti joukkueena. Saimme TPS:n aseettomaksi. Ei meillä ollut pelin aikana oikeastaan mitään hätää, selvitti Kerhon A-nuorten päävalmentaja Olli Salo.

Nihkeän alkukauden jälkeen Kerhon A-nuorten palaset ovat loksahtaneet kohdalleen ja joukkue on taas potentiaalinen play off -kandidaatti.

– Viisikoiden yhteistoiminta on tiivistynyt. Maalivahti Joonas Toivonen (keskiviikkona 25 torjuntaa) on ollut myös hyvä. Santeri Vuoti on tuonut joukkueelle johtajuutta, Salo arvioi.

HPK:n A-nuoret jatkavat liigaa 3. tammikuuta Joensuussa. Seuraavan kotiottelunsa Kerho pelaa vasta 24. tammikuuta, kun Kärpät tulee Ritariareenaan. Sitä ennen hämeenlinnalaisilla on seitsemän vierasottelun rypistys. (HäSa)

Asiasanat