Uutiset

HPK:n A-nuoret voittoon viime hetkillä

HPK otti askeleen lähemmäs suoraa puolivälieräpaikkaa jääkiekon nuorten SM-liigassa voitettuaan sarjaa johtavan Ilveksen maalein 4–3. Kun Kerhoa edellä olleet HIFK ja Jokerit hävisivät omat pelinsä, hämeenlinnalaiset nousivat HIFK:n ohi seitsemänneksi ja vain pisteen päähän kuudentena majailevasta Jokereista.

Keskiviikkona Kerhon sankariksi nousi Eetu Tuulola, joka iski voittomaalin 20 sekuntia ennen loppusummeria. Villin tuuletuksen perusteella maali ja voitto maistuivat nuorelle hyökkääjälle.

– Sain Haraisen Tommilta hienon syötön takatolpalle, ja siitä oli helppo työ pistää kiekko tyhjään rysään. Tunteet tulivat ulos siinä samassa, kunhan vain riehuin, Tuulola naureskeli.

Tuulola teki myös HPK:n avausmaalin ensimmäisessä erässä. Osumistaan hän antoi kunnian joukkuekavereilleen.

– Sain hyvät syötöt molempiin, ja ilman niitä maaleja ei todellakaan olisi tullut. Hienoa, että nyt sattui osumaan. Pelasimme muutenkin hyvää lätkää joukkueena ja teimme asioita yhdessä, Tuulola mainitsi.

Runkosarjaa on jäljellä kolme peliä, ja kamppailu puolivälieräpaikasta käy kuumana. Tuulolan mukaan Kerhossa on taistelutahto ja fiilis korkealla.

– Kaikki kannustavat toisiaan, ja se on mielestäni hienoa. Olemme päättäneet alkukaudesta, että haluamme kuuden joukkoon, ja sinne on kova halu. Mieluummin sinne kuin säälipleijareihin.

Uskoa omaan tekemiseen

Tuulolan lisäksi Kerhosta onnistuivat maalinteossa Jesse Espo ja Matias Haaranen. Syöttöpisteen saivat Tommi Harainen, Miska Alakoski, Samuel Argillander, Miro Ruokonen, Julius Valtonen, Patrik Virta ja Joona Monto.

Ottelu oli erittäin vauhdikas, ja aina järki ja taidot eivät meinanneet pysyä kummallakaan joukkueella vauhdissa mukana. Silloin, kun syötöt napsuivat kohdilleen, peli kuitenkin näytti oikeinkin hyvältä. Kerhon päävalmentajan Olli Salon mukaan voitto sarjakärjestä antoi uskoa joukkueen tekemiseen.

– Vastus ja tempo olivat todella kovia. Kiekolla ei ollut paljon aikaa, vaan ratkaisut piti tehdä nopeasti. Ajoittain emme pystyneet siihen, mutta kun pystyimme, peli rullasi meille. Hyvää lätkää kaikin puolin, ja meille hieno kruunu vielä loppuun, Salo iloitsi.

Kerho onnistui Ilvestä paremmin paitsi maalinteossa, myös maalivahtipelissä. Kotijoukkueen Joonas Toivonen napsi 23 torjuntaa ja oli erinomainen lukuun ottamatta hieman helposti livahtanutta Ilveksen toista osumaa. Vieraiden veskarille Mikael Saarelle torjuntoja merkattiin vain 12.

– Joonas otti isoja koppeja. Pienet asiat ratkovat tällaisia pelejä. Vastakkain oli kaksi hyvää joukkuetta, ja me olimme tällä kertaa piirun verran parempia. Meille on tärkeintä saada peliä koko ajan paremmin kuosiin, ja nämä ovat hyviä pelejä siihen, Salo huomautti. (HäSa)

Asiasanat