Uutiset

HPK:n A-nuorilla huikea nousu

Hämeenlinnan Pallokerho A-nuorten jääkiekkojoukkue ei hätkähtänyt, vaikka se oli Oulun Kärppiä vastaan avauserän jälkeen kolme maalia tappiolla. Kerho nousi kahden seuraavan erän aikana nuorten liigassa 7–3 (0–3, 4–0, 3–0) -voittoon.

– Se oli kaikin puolin hieno nousu. Tiesimme kyllä, että Kärpät iskee paikoistaan ja on hyvin liikkuva joukkue. Se käytti hyvin meidän ns. virheen hyväkseen, mutta meillä ei usko hiipunut. Tulimme todella valmiina toiseen erään. 3–0-tilanteessa Viitala otti tärkeitä koppeja. Joukkue näytti taas oman kovuutensa, kehui HPK:n päävalmentaja Olli Salo.

Henri Viitala tuli toiseen erään maaliin Joonas Toivosen tilalle. Salon mukaan Toivonen sai avauserässä pienen tällin, eikä häntä vaihdettu pois kolmen päästetyn maalin takia.

HPK:n tehomies oli Patrik Virta, joka teki ja syötti kaksi maalia. Santeri Vuoti saalisti tehot 1+2 ja Samuel Argillander 1+1. Kerhosta onnistuivat maalinteossa myös Tommi Harainen, Artturi Toivola ja Ville-Oskari Heikkilä. Sameli Ventelä alusti kolme kerholaismaalia.

– Ensimmäisellä erätauolla puhuttiin, että tasapainon pitää säilyä kentällä. Kolmas mies lähti juoksemaan ihan turhaan kiekon perään ja vastustaja puhkoi meidät. Hävisimme avauserässä myös liikaa kaksinkamppailuja, selvitti Salo vielä avauserän vaikeuksia.

Voitto oli HPK:lle kuudes peräkkäinen ja se on hävinnyt marraskuun lopun jälkeen 15 ottelustaan vain yhden. Kerho on noussut sarjassa kahdeksanneksi. (HäSa)

Asiasanat