Uutiset

HPK:n A-nuorilla komea runkosarjan päätös

HPK:n A-nuoret päättivät runkosarjan makeaan vierasvoittoon jääkiekon nuorten liigassa. Kerhon maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen jätti HIFK:n nollille Helsingissä: HPK voitti 3–0 (1–0, 2–0, 0–0).

Luukkonen torjui 29 kotijoukkueen laukausta.

– Pelasimme pienessä kaukalossa ja halusimme olla fyysisiä. Onnistuimme siinä. Joukkue pelasi tasaisen vahvasti ja Upi (Luukkonen) torjui, niin kuin maalivahdin pitää torjua, selvitti HPK:n A-nuorten päävalmentaja Matti Tiilikainen.

Markus Haapanen teki HPK:n ensimmäisen erän maalin Jere Innalan ja Jaakko Kuusiston esityön jälkeen. Harri Kainulainen lisäsi hämeenlinnalaisten johtoa toisessa erässä. Kainulaisen maaliin saivat syöttöpisteen Kuusisto ja Niko Lahtinen. Eetu Tuulola sinetöi loppunumerot kainulaisen syötöstä toisen erän viimeisellä minuutilla.

HPK aloitti nuorten liigan vaisusti, mutta paransi rutkasti loppua kohden.

– Parinkymmenen kierroksen jälkeen olimme sarjan häntäpäässä. Marraskuun maaottelun jälkeen olemme pisteissä sarjan kärkiporukassa. Peli on ollut nousujohteista, Tiilikainen sanoi.

Kerhon sijoittui runkosarjassa yhdeksänneksi ja edessä ovat todennäköisesti tiistaina alkavat pudotuspelit. Niissä HPK saa vastaansa joko TPS:n tai KalPan. Ne ovat tasapisteissä ja kummallakin on ottelu vielä sunnuntaina.

– Sunnuntai-iltana pitäisi selvitä, kuka on vastassa ja missä järjestyksessä ottelut pelataan, Tiilikainen tiesi.

Villi kortti -kierroksella sarjassa paremmin sijoittunut joukkue saa päättää ottelujärjestyksen. Joukkueet pelaavat kaksi ottelua. Jos pisteet ovat tasan niiden jälkeen, puolivälieräpaikka ratkaistaan toisen ottelun jälkeen pelattavassa jatkoerässä.

Tiilikaisen mukaan HPK voi lähteä pudotuspeleihin hyvästä tilanteesta.

– Joukkueen terveystilanne on hyvä. Miro Ruokonen ja Waltteri Hopponen ovat kärsineet pienistä vaivoista, mutta heidänkin pitäisi olla ensi viikolla pelikunnossa. Lähdemme nauttimaan pudotuspeleistä, hän kertoi. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic