Uutiset

HPK:n A-nuorilla kultajuhlat

Monen nuoren jääkiekkoilijan junioriuran huippuhetki koitti maanantaina Matinkylän jäähallissa Espoossa. Hämeenlinnan Pallokerho juhli A-nuorten suomenmestaruutta kukistettuaan Espoon Bluesin neljännessä finaaliottelussa maalein 4–1 (1–0, 1–1, 2–0).

Kerhon sankareita ratkaisuottelussa olivat finaalisarjan parhaan pelinsä pelannut maalivahti Juuse Saros ja tärkeät maalit viimeistelleet Miika Heikkilä, Teemu Rautiainen (kaksi maalia) ja tyhjiin loppunumerot sinetöinyt Otto Paajanen.

Koko joukkue taisteli huikeasti. Hurja latinki ei mennyt kuitenkaan missään vaiheessa yli. Katkaisuottelun paineet Kerho sieti täyden kympin arvoisesti.

Kerho pelasi erinomaisen kauden nuorten liigassa. Runkosarjan voittaja oli ansaitusti lopulta myös mestari.

Toista kautta HPK:n A-nuorten päävalmentajana töitä tehnyt Olli Salo oli ottelun jälkeen läpimärkä. Pelaajat olivat ehtineet suihkuttaa valmentajansa, mutta perinteinen mestaruusrituaali ei miestä harmittanut.

– Tämä on aivan uskomatonta. Olen niin ylpeä joukkueestani. Nyt on sanoinkuvaamattomat fiilikset, Salo huokaili.

Salolla oli miehistössään tällä kaudella monta sankaria. Matkalla mestaruuteen Kerho kasvoi koko ajan joukkueena.

– Vuosi paiskittiin töitä, että unelma toteutuisi. Joukkue oli valmis uhrautumaan, eikä yhdelläkään pelaajalla ollut nimeä selässä, vaan logo rinnassa. Meillä oli todella tiivis ryhmä, Salo kuvaili.

Helppo latautua

Blues tarjosi Kerholle kunnon vastuksen finaalisarjassa. Hämeenlinnalaisten valmistautuminen otteluihin onnistui kuitenkin hyvin.

– Ei tähän viimeiseenkään pelin ollut mitään vaikeuksia latautua. Lataus ei mennyt onneksi missään vaiheessa ylikään.

– Blues oli liikkuva ja taitava joukkue, joka iski viisikkona heti, kun siihen tarjoutui tilaisuus. Meillä kuitenkin koko kauden hyvin pelannut puolustus onnistui taas, samoin kuin huikean kauden pelannut maalivahtimme Juuse Saros, Salo kehui.

Salo ei unohtanut mestaruusjuhlien alkutohinassa kiittää valmennusryhmäänsä, jossa olivat mukana kakkosvalmentaja Janne Juppo, maalivahtivalmentaja Teemu Lukkari ja Ismo Rairama.

– Jannen kanssa olemme tehneet yhdessä töitä nämä kaksi vuotta, ja hän on tehnyt loistavaa duunia. Janne ei jatka meidän kanssamme tämän kauden jälkeen, mutta hänestä kuullan vielä valmentajana varmasti, Salo vakuutti.

Blues tuli kerran tasoihin

HPK oli kuskin paikalla oikeastaan koko neljännen finaaliottelun ajan. Joukkueensa kapteeni Miika Heikkilä vei avauserässä joukkueensa johtoon. Oivan syötön Heikkilän tarkkaan laukaukseen antoi Robert Leino.

Blues tuli kerran rinnalle toisessa erässä. Maalin iski Miro Aaltonen.

Kauan Blues ei kuitenkaan tasatilanteessa pysynyt. HPK:n Teemu Rautiainen laukoi 2–1-osuman espoolaisten veskarin Kaapo Kähkösen taakse. Maalien välillä oli vain reilu minuutti.

Rautiainen teki myös vapauttavan kolmannen maalin päätöserässä nelisen minuuttia ennen ottelun loppua. Todenteolla Kerhon mestaruusjuhlat pääsivät käyntiin Paajasen maalilla.

A-nuorten finaalit kiinnostivat myös yleisöä. Ritariareenan lehtereillä oli lauantain ottelussa yli 3800 katsojaa ja Matinkylässäkin maanantaina reilut 2100.

Espoossa oli paljon myös Kerhon kannattajia, joita mestarit muistivat kiittää pelin jälkeen. (HäSa)

Asiasanat