Uutiset

HPK:n A-nuorilla mainio nousu Turussa

Hämeenlinnan Pallokerhon A-nuoret ottivat jääkiekon nuorten SM-liigan runkosarjan ykköstilan kannalta arvokkaan voiton keskiviikkona Turussa. HPK nousi kolmannessa erässä kahden maalin tappioasemasta tasoihin ja otti lopulta voiton jatkoajalla, kun Henri Allen masensi TPS:n maalissa pelanneen Kalle Hokkasen ajassa 61.25. Kerhon voittonumerot olivat 4–3 (1–2, 0–1, 2–0, 1–0).

HPK:n päävalmentaja Olli Salon mukaan joukkueen startti ei ollut paras mahdollinen.

– Alku oli meiltä nihkeä. Katselimme liiaksi, emmekä pelanneet alussa omaa peliämme. Tapoimme tosin paljon alivoimaa ensimmäisessä erässä. Se rassasi jonkun verran. Toisen erän alkukin oli Tepsin. Erän loppu oli pyöritystämme, mutta emme oikein päässeet paikoille. TPS pääsi varkain iskemään yhden maalin, kertasi Salo ottelun kahden ensimmäisen erän kulkua.

Kolmannessa erässä HPK sai ison vaihteen silmään.

– Kolmas erä oli täysin meidän. TPS putosi täysin vauhdistamme, saimme painetta ja tarvittavat maalit. Oli meillä paikat varsinaisella peliajalla ottaa kolmekin pistettä, mutta kaksikin pistettä oli huikea juttu.

HPK pelasi keskiviikkona tasaisen hyvin.

– Voitto oli koko joukkueen. Juuse Saros oli maalissa taas hyvä. Täytyy kehua myös yhtä Tepsin pelaajaa. Krister Mähönen oli todella vaarallinen, Salo sanoi.

TPS:n kokoonpanossa oli paljon miesten liigakokemusta. Kerhoa vastaan pelasivat muun muassa Rasmus Kulmala, Niklas Friman ja Niko Karhu.

HPK johtaa sarjaa kuudella pisteellä ennen pelin vähemmän pelannutta TPS:aa. Blues on kolmantena 11 pistettä Kerhoa perässä. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

4.4.2020