Uutiset

HPK:n A-nuorille ensimmäinen …kiinnitys mestaruuspokaaliin

Hämeenlinnan Pallokerho otti keskiviikkona ensimmäisen kiinnityksen jääkiekon nuorten suomenmestaruuteen. Finaalisarjan avausottelu Espoon Bluesia vastaan oli tasainen, ja kääntyi lopulta Kerhon hyväksi maalin erolla.

Vierailija Blues lähti peliin vahvasti ja siirtyi kolmen ja puolen minuutin pelin jälkeen johtoon ylivoimaosumalla. Kerhon päävalmentajan Olli Salon mukaan kotijoukkueen pelissä oli alkuun pientä puristusta.

– Emme saaneet omaa peliämme virtaamaan. Varmasti pelaajia jännittikin, kun oli vähän lisuketta: Maamme-laulua ja taas hiukan enemmän yleisöä. Koko ajan aloimme saada Bluesin peliä enemmän kuriin ja sitä kautta painopistettä heidän päähänsä, Salo kuvaili.

Bluesin kolme jäähyä avauserän loppupuoliskolla avittivat HPK:n pääsyä peliin kiinni. Tasoitusmaalinsakin Kerho teki ylivoimalla, kun Miika Heikkilä iski kiekon häkkiin toisen erän alussa. Ratkaisuosuman ja loppulukemat 2–1 laukoi kolmannessa erässä Ville Järveläinen, joka myös syötti Heikkilän maalin. Syöttöpisteitä saivat lisäksi Petteri Nikkilä, Joona Monto ja Ismo Nikkinen.

Lopussa Blues haki tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Kerho kesti painostuksen komeasti.

– Puolustimme lopun kurinalaisesti, emmekä lähteneet ylipelaamaan. Niissä paikoissa on tärkeätä, että jokainen hoitaa oman ruutunsa, Salo huomautti.

Saroksella sujui

Mies paikallaan oli jälleen myös HPK:n maalivahti Juuse Saros, jolle koppeja kertyi 25. Hänen mielestään peli oli koko ajan Kerholla hyvin hallussa.

– Se on positiivista, että emme edes vielä pelanneet parastamme. Olimme fyysisyydessä edellä ja uskalsimme mennä paremmin kulmiin kuin Bluesin pelaajat, Saros arvioi.

Hankalan alun jälkeen Saroksen omakin peli sujui mainiosti.

– Siitä se lähti rullaamaan, kun sai pari koppia ja hyvän fiiliksen. On todella hienoa pelata keväällä näin isoista panoksista, hän hymyili.

Kerho oli parempi

Saros sai kehuja myös Bluesin valmentajalta Jussi Ahokkaalta, joka soimasi omiaan liiasta jäähypenkillä istumisesta. Vieraille vihellettiin viisi kakkosta.

– Ei tuollaista määrää voi istua. Se oli varmaan yksi tämän päivän ratkaisu. Ja Saros tietysti oli maalissa ihan pleksinä. Kerho oli parempi ja ansaitsi voittonsa. He tulevat laittamaan meidät tosi koville, Ahokas arveli.

Taistelu suomenmestaruudesta jatkuu perjantaina Espoon Matinkylässä.

– Nyt mennään pienempään kaukaloon, ja pelin kuva muuttuu hiukan. Se sopii meille, Kerhon päävalmentaja Salo sanoi. (HäSa)