Uutiset

HPK:n A-nuorille täysi pistepotti hurlumheistä

HPK otti maksimipisteet maaottelutauon jälkeisestä neljän kotiputkestaan jääkiekon A-nuorten liigassa. Kotiotteluiden putki huipentui sunnuntaina Ritariareenassa 5–1 (2–0, 0–0, 3–1) -voitoon Vaasan Sportista.

Kerho sai sunnuntaina ruotuun 16 kenttäpelaajaa – kymmenen hyökkääjää ja kuusi puolustajaa. Loukkaantumiset ovat olleet pitkin kautta joukkueen riesana.

Siitä huolimatta viime aikoina Kerhon pelaaminen on ollut voittavaa. Sunnuntaina se sai hyvän lähdön peliin. HPK meni reilussa seitsemässä minuutissa 2–0-johtoon Ismo Nikkisen ja Teemu Karjalaisen ylivoimamaaleilla. Kummatkin olivat komeita osumia. Nikkisen avausmaaliin saivat syöttöpisteen Joona Monto ja Miika Franssila, Karjalaisen osumaan Santeri Vuoti ja Monto.

Kahden maalin johtoasemassa Kerhon kiekollinen huolellisuus katosi. Kotijoukkue oli vastustajaansa selvästi parempi, mutta antoi keskialueen kiekon menetyksillään ja harhasyötöillään Sportille maalipaikkoja etenkin toisessa erässä. HPK:n onneksi maalivahti Henri Viitala oli loistovedossa. Hänen iltaansa mahtui lukuisia paraatipelastuksia.

Kolmatta erää oli pelattu vain 10 sekuntia, kun Viitalalle sattui ainoa lipsahdus. Sport tuli maalin päähän Otto Mildin osumalla. Vain 20 sekuntia myöhemmin Vuoti kuitenkin vei isännät taas kahden maalin johtoon.

Puolustaja Henry Roihun (Julius Valtonen, Ville Huhta) ensimmäisellä nuorten liigan maalilla ja Joel Salon (Joni Tuulola, Franssila) nätillä laukauksella HPK sinetöi voittolukemansa.

Hurlumheitä

HPK:n A-nuorten päävalmentaja Olli Salo ei ollut kovin tyytyväinen joukkueensa pelaamiseen.

– Hurlumheitä, viisi maalia ja hyvää maalivahtipeliä, Salo tiivisti.

– Meiltä puuttui nyt kiekollinen huolellisuus ja nöyryys. En voi olla tyytyväinen kuin kolmeen pisteeseen, ylivoimaan ja maalivahtipeliin. Tietyllä tavalla teimme ottelusta itsellemme vaikean, hän jatkoi.

Henri Viitala oli Kerhon maalin suulla pitkästä aikaa. Joonas Toivonen on kantanut päävastuun maalivahtipelistä ja hänkin on onnistunut hienosti. Edellisessä kotipelissä nyt huilivuoron saanut Toivonen jätti HIFK:n nollille.

– Meillä on kaksi vahvaa maalivahtia ja se on tietysti hyvä juttu. Lukkarin Teemu on tehnyt maalivahtivalmentajana hienoa työtä, Salo kiitti.

HPK jatkaa nuorten liigaa lauantaina vierasottelulla Jyväskylässä. Sunnuntaina Kerho saa Ritariareenassa vastaansa lappeenrantalaisen SaiPan. (HäSa)

 

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic