Uutiset

HPK:n A-nuorten kuviot sekaisin

HPK:n A-nuorten liigajoukkueen meno oli melkoista hurlumheitä sunnuntaisessa Ritariareenan ottelussa Porin Ässiä vastaan. Lauantaina HIFK:n hyvällä esityksellä kukistanut Kerho ei saanut tällä kertaa peliään rullaamaan oikeastaan ottelun missään vaiheessa. Koko kamppailun takaa-ajajana rimpuillut kotijoukkue hävisi vierailleen maalein 9–5 (3–1, 2–0, 4–4).

Ässät karkasi ottelun kolmannen erän alussa jo 6–2-johtoon, mutta Kerho onnistui kirimään vielä maalin päähän (5–6). Kiri jäi kuitenkin kesken Ässien iskettyä seitsemännen osumansa kaksi ja puoli minuuttia ennen ottelun loppua.

Ässät jyräsi koko joukkueensa voimalla. Maalinteossa onnistuivat hyökkääjät Mikael Saha (2+1), Matias Varttinen (2+2), Jussi Lehtonen (2+0), Joonas Huovinen (1+2), Julius Harttunen (1+1) ja Mika Huhtasalo (1+1). Joukkueen maalivahti Eero Voipio torjui vain 19 kertaa, mutta kunnostautui varsinkin ottelun alussa.

Vaisun HPK:n tehokkain hyökkäysvitja oli Patrik Virran (1+2) johtama ketju, jonka laidoilla pelasivat Julius Valtonen (1+1) ja Niko Lahtinen (1+1). Kiekon Ässien maalin onnistuivat heläyttämään myös hyökkääjät Miska Alakoski ja Ismo Nikkinen.

HPK:n maalissa pelannut Henri Viitala torjui 25 kertaa.

”Kiekollinen peli huolimatonta”

HPK:n päävalmentajaa Olli Saloa ei naurattanut ottelun jälkeen. Mies antoi sapiskaa koko porukalleen.

– Kiekollinen peli oli huolimatonta. Teimme pelistä vaikean, ja Ässäthän kuittasivat välittömästi, Salo murahti.

Rikkonaisessa ottelussa jaettiin paljon jäähyjä. Salolle tämä ei ollut kuitenkaan yllätys.

– Linja on tällä kaudella tiukka, mutta kyllä me sen tiedämme. Pitää vain oppia käyttämään mailaa oikein, Salo sanoi.

Saloa harmitti joukkueensa lepsu ote peliin.

– Tämä oli kyllä todella heikko esitys. Joillakin pelaajilla keskittyminen ei vain riitä. Emme edes pystyneet kunnolla siirtelemään kiekkoa lavasta toiseen. Ässien menokaan ei pitänyt olla meille mikään yllätys, sillä joukkue pelaa vahvaa hyökkäyspeliä, Salo pohti.

HPK:n A-nuoret pelaavat seuraavan liigaottelunsa ensi lauantaina Oulussa Kärppiä vastaan. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic