Uutiset

HPK:n A-nuorten peli sujui hyvin kotikaukalossa

HPK:n A-nuorten jääkiekkojoukkue oli kuskin paikalla perjantaina Ritariareenassa pelatussa ikäluokan SM-liigaottelussa SaiPaa vastaan. Toisessa erässä maalinteosta innostunut Kerho kukisti lappeenrantalaiset vieraansa selvin 5–0 (0–0, 3–0, 2–0) -luvuin.

HPK:n sankareita oli toiseen perättäiseen nollapeliinsä venynyt maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen. Hän torjui tällä kertaa 18 kertaa.

Toisessa päässä kaukaloa kävi huomattavasti kovempi kuhina, sillä SaiPan veskarille Niclas Westerholmille kertyi 39 torjuntaa.

Maalinteossa kerholaisista onnistuivat Miku Ronkainen (2+1), Harri Kainulainen (1+2), Eemeli Jeskanen ja Filip Krivosik. Syöttötilastojaan kaunistelivat puolestaan Teemu Tenhunen, Olli Maansaari, Leevi Kannisto, Jere Innala, Erkka Seppälä ja Paavo Tyni.

Kerhon päävalmentaja Matti Tiilikainen kehui koko miehistöään pelin jälkeen.

– Nyt oli taas tasapainoinen ja tehokas esitys. Jo avauserässä meillä oli paikkoja, mutta todenteolla pääsimme vauhtiin vasta ensimmäisen erätauon jälkeen. Puolustimmekin johtoamme erittäin vahvasti ja Ukko-Pekka oli viimeisenä miehenä taas todella hyvä, Tiilikainen sanoi.

Kerho pelaa viikonvaihteen toisenkin ottelunsa kotikaukalossaan. Joukkue kohtaa lauantaina kello 16 alkavassa Ritariareenan kamppailussa helsinkiläisen Jokerit.

Asiasanat

Päivän lehti

19.2.2020