Uutiset

HPK:n A pelaa mitaleista

Hämeenlinnan Pallokerhon A-nuoret pelaavat vuoden tauon jälkeen nuorten jääkiekkoliigan mitaleista. Kerho katkaisi puolivälieräsarjan Porin Ässiä vastaan sunnuntaina Hämeenlinnassa voitoin 3–1 kaatamalla porilaiset neljännessä ottelussa maalein 5–0 (1–0, 1–0, 3–0).

Ottelu oli pitkään paljon tiukempi kuin mitä loppunumerot antavat olettaa. HPK johti Patrik Virran (2+1) ja Eetu Tuulolan maaleilla 2–0 kahden erän jälkeen, mutta ottelun lopullisesti ratkaisseen maalin teki Julius Valtonen (2+1) ajassa 53.56. Virta ja Valtonen kaunistelivat numerot vielä 5–0:aan, kun haki kavennusta entistä kovemmalla riskillä.

– Pelasimme fiksusti tosi hyvän matsin ja puolustimme hyvin, kehui HPK:n tehomies Virta joukkueen otteita.

Virran mielestä HPK:n kiekollinen peli oli ratkaisu Ässiä vastaan.

– Olimme siinä parempia ja pystyimme dominoimaan pelejä.

HPK jatkaa pelejään välierissä runkosarjan voittanutta Tampereen Ilvestä vastaan.

– Kultainen mitali on tavoitteena ja sen myös saamme, jos pelaamme samalla tavalla, Virta uskoi.

Saros pitkästä aikaa A-nuorissa

HPK:n päävalmentaja Olli Salo oli luonnollisesti ottelun jälkeen tyytyväinen mies.

– Tulimme otteluun kaikin puolin valmiina. Saimme kiekon hallintaan, mikä on tietysti ollut koko sarjan ajan meidän juttu. Veimme peliä aina toisen erän viimeiselle viidelle minuutille. Sen jälkeen Ässät lisäsi liikettä ja me jäimme vähän tyhmänä tuleen makaamaan. Kolmannen erän alussa meille iski se legendaarinen – aloimme jännittää ja miettimään pään sisällä, että ”minä en sitä virhettä tee”. Yleensä silloin lamaantuu, mutta loppua kohden peli taas parani ja kolmas maali ratkaisi ottelun, Salo muistutti.

HPK:n maalissa pelasi lähes kahden vuoden tauon jälkeen nuorten liigapeleissä torjunut Juuse Saros. Saros oli ottelussa oma erinomainen itsensä ja torjui nollapeliinsä 31 kertaa. HPK:n viisikkopuolustus teki maalivahdin edessä hyvää työtä, mutta ainakin kertaalleen Saros otti Ässien ylivoimalla sellaisen patjatorjunnan, että monen paremmankin maalintekijän usko olisi horjunut. Viidellä viittä vastaan Kerho piti Ässät hyvin pois parhailta maalintekopaikoilta.

– Saimme pelattua Ässät ulkopuolelle ja puolustamaan keskustaa. Se kertoo sitoutumisesta ja siitä, että ns. söimme kiekkoa. Joukkueen halu oli todella kova, Salo kiitteli.

HPK:n ja Ilveksen välieräsarja alkaa alustavan ohjelman mukaan torstaina Tampereella. Loppuottelupaikkaan tarvitaan kolme voittoa. HPK voitti sarjavoittajan runkosarjan päätöskierroksella, kun Ilveksellä ei ollut enää panosta.

– Me olimme siinä ottelussa niin paljon valmiimpia heti alussa ja saimme ratkottua pelin nopeasti. Olemme pelanneet keskenämme kuusi ottelua, joten molemmat joukkueet varmasti tiedostavat toisen tavat pelata. Ilvestä vastaan tulee varmasti huikea sarja. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic