Uutiset

HPK:n A romahti Lappeenrannassa

Kolmen maalin johto ei riittänyt HPK:n A:lle nuorten jääkiekkoliigassa. Lappeenrannassa vieraillut Kerho taipui toisen erän alun 4–1-johtoasemastaan 7–4 (1–3, 4–1, 2–0) -tappioon.

Kaikki näytti hämeenlinnalaisittain hyvältä vielä ajassa 22.43, kun Julius Valtonen (2+0) siirsi ottelun toisella maalillaan HPK:n kolmen maalin johtoon. SaiPa kavensi puoli minuuttia myöhemmin 4–2:een Ville Vainikaisen osumalla ja vain 40 sekuntia edellisestä 4–3:een Olli Pulkkisen maalilla. Tasoihin kotijoukkue tuli ajassa 26.41 ja meni vielä johtoonkin erän lopussa. Kolmannen erän alussa SaiPa latoi vielä kaksi maalia ja varmisteli täyttä pistepottiaan.

– Sama toistuu. Välillä pelaamme pätkän hyvin, mutta sitten tulee käsittämättömiä virheitä. Ei riitä nöyryys pelata joukkueelle. Pakka hajosi, ja vastustaja iski nopeasti kolme maalia. Ei se niin vain voi mennä, ihmetteli HPK:n A-nuorten päävalmentaja Olli Salo.

HPK:sta onnistuivat maalinteossa Valtosen lisäksi Eetu Salmela ja Markus Haapanen. Ismo Nikkinen syötti kolme maalia ja Teemu Karjalainen kaksi. Kerhon maalissa aloittanut Juuso Kannel sai tehdä tilaa 6–4–tilanteessa Tommi Toivoselle. Kannel päästi kuusi osumaa ja torjui vain 12 kertaa. Toivoselle torjuntoja kertyi kuusi.

Hämeenlinnalaisilla on ollut vaikea alkukausi nuorten liigassa. Joukkue on voittanut kahdeksasta ottelustaan vain yhden. Lisäksi se on saanut pisteen kolmesta yli kolmen erän venyneestä tappiostaan. HPK on kuudentoista joukkueen sarjassa toiseksi viimeinen.

– Alussa veimme peliä ihan täysin, joten kyllä meiltä osaamista löytyy. Pakka pitää saada nyt kunnolla kasaan ja laittaa karavaani kulkemaan oikeaan suuntaan, Salo sanoi. (HäSa)

 

Asiasanat

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic