Uutiset

HPK:n A taipui voittomaalikilpailussa

HPK:n ja Jokereiden välisessä jääkiekon nuorten SM-liigan ottelussa ei maaleilla mässäilty, mutta Rinkelinmäen jäähallissa nähtiin silti tasokasta jääkiekkoa. Jokerit vei lopulta voiton voittomaalikilpailussa numeroin 1–0 (0–0, 0–0, 0–0).

– Tämä oli tiukka, tarkka ja todella hyvätasoinen jääkiekko-ottelu. Molemmissa päissä oli vielä tosi hyvät maalivahdit. Kaikki muu oli kunnossa, mutta maalit jäivät puuttumaan, sanoi HPK:n A-nuorten valmentaja Olli Salo.

Jokereiden maalissa oli alle 20-vuotiaiden MM-joukkueen ykkösmaalivahti Joonas Korpisalo. Hän torjui 25 laukausta ja voittomaalikilpailussa Mikko Lahtelan ja Juuso Vainion yritykset. HPK:n maalissa pelannut 18-vuotiaiden maajoukkuemaalivahti Juuse Saros venyi 65 minuutin aikana kiekon eteen 28 kertaa. Voittomaalikilpailussa hänet onnistuivat ohittamaan Markus Hännikäinen ja Esa Lindell.

– Kummankin joukkueen peli oli tarkkaa ja kypsää. Oman tilastointimme mukaan voitimme maalipaikat 12–10. Meillä oli pari tolppaa, joista viimeinen jatkoajan lopussa ylivoimalla. Peli oli pienestä kiinni, mutta nyt meitä vähän koetellaankin. Kun ei pompi, niin ei pompi. Vähän enemmän meidän pitäisi laukoa ja olla muutenkin suoraviivaisempia, Salo analysoi.

Päävalmentaja kehui lauantaina pelanneita puolustajian Henri Allenia, Petteri Nikkilää, Samel Ventelää, Juuso Vainiota, Henry Roihua ja Miika Franssilaa.

– Pakisto pelasi tänään hyvin, ihan jokainen. Vainio oli meillä pelaamassa ja hän toi jämäkkyyttä. Pakisto oli vahva osastomme, Salo kehaisi.

Kerho jäi lauantain jälkeen maaottelutauolle. Kerholla on nuorten liigan runkosarjassa jäljellä vielä viisi ottelua. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

1.4.2020