fbpx
Uutiset

HPK:n akatemia kasvattaa nuoria kohti liigatasoa

HPK:n naisten lentopalloilu tarjoaa lähes jokaiselle jotakin. Kerholla on joukkueita naisten huipulta pienimpiin tyttöjunioreihin.

Team Tawast -Volley huolehti vielä viime kaudella hämeenlinnalaisesta naisten lentopalloilusta HPK:n liigajoukkueen takana. TT-Volleyta ei ole enää. Sen joukkueet siirtyivät HPK:n organisaatioon. TT-Volleyn miesten Kakkossarjan joukkuekin lopetti. Tällä kaudella Luolajan Kajastus pelaa miesten Kakkossarjassa.

Luca Nidasion valmentama HPK:n akatemiajoukkue aloittaa Ykkössarjan ensi viikon lauantaina Salon Viestiä vastaan Elenia-areenassa. Ykkössarjan kakkoslohkossa ovat mukana lisäksi Raision Urheilijat, Euran Raiku, Lp Vampula ja Helsinki Volleyn kaksi joukkuetta.

– Olimme kaksi viikkoa sitten Helsingissä turnauksessa. Siellä sain hyviä vastauksia moneen kysymykseen, Nidasio kertoo.

Kerhon akatemiajoukkueen urheilullinen tavoite on sarjapaikan säilyttäminen. Tärkeintä on kuitenkin pelaajien henkilökohtaisen tekniikan ja taidon kehittyminen kohti liigatasoa.

– Mahdollista on, että tästä joukkueesta nousee pelaajia liigaan jo ensi kaudella. Pitkällä tähtäimellä tavoitteena on kehittää nuorista pelaajia liigajoukkueeseemme, Nidasio kertoo.

HPK:n akatemiajoukkueessa pelaa kauden aikana myös pelaajia Kerhon liigaryhmästä.

– Pelaajan kehityksen kannalta on tärkeätä, että hän pääsee pelaamaan, tiivistää Kerhon liigajoukkueen päävalmentaja Luca Chiappini, joka tekee päivittäin yhteistyötä Nidasion kanssa.

– Asumme samassa asunnossa, joten meillä on aikaa analysoida lentopalloa myös iltaisin, italialaiset naurahtavat.

HPK:n akatemiajoukkue on liigajoukkueen farmijoukkue ja akatemiajoukkueen farmina on puolestaan HPK:n kakkossarjassa pelaava joukkue. HPK N2 aloittaa Kakkossarjan ensi viikon lauantaina Tampereella Kalevan Lentopallon kakkosjoukkueen vieraana. Kotiottelunsa Kerho pelaa maanantai-iltaisin kello 19.15 Elenia-areenassa, ensimmäisen 10: lokakuuta Toijalan Valpasta vastaan.

– Kakkossarjan joukkueemme on sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Kokemuksesta vastaavat muun muassa Laura Sinkkonen, Anna Kilpiäinen ja Elina Peltotalo. Viime kauden TT-Volleyn ykkössarjan joukkueesta Kerhon kakkossarjan joukkueessa pelaa Anni Kivinen. Kauden aikana Kakkossarjan joukkueessamme pelaa myös akatemian pelaajia, kertoo HPK:n urheilutoimenjohtaja Ari Viitala.

Viitalan mukaan HPK:lla on tyttöjoukkueet kaikissa juniorien ikäluokissa.

– Kahdessa nuorimmassa ikäluokassa, E- ja D-tytöissä, meillä on kaksi joukkuetta. HäSa

Asiasanat

Menot