Uutiset

HPK:n akatemia nousi voittoon

Lentopallo HPK-akatemia–Salo 3–2

Hämeenlinna

HPK-naisten lentopallon akatemiajoukkue ei hätkähtänyt, vaikka 1-sarjan kakkoslohkon sarjakärki Salon Viesti veikin sitä vastaan kaksi ensimmäistä erää. Kerho teki Ojoisten lastentalon liikuntasalissa komean nousun ja otti lopulta viiden erän taistelun jälkeen 3–2 (24–26, 10–25, 25–22, 25–20, 15–11) -voiton.

Kerho oli erävoiton syrjässä kiinni jo ottelun ensimmäisessä erässä, mutta ei onnistunut hoitamaan yhtä eräpalloa itselleen. Toisessa erässä kentällä oli puolestaan käytännössä yksi joukkue. Viesti karkasi 15-vuotiaan Netta Laaksosen syöttövuorolla yli kymmenen pisteen karkumatkalle heti erän alussa ja jätti Kerhon lopulta kymmeneen.

– Vastaanotto pätki toisessa erässä, mutta saimme silti hyvin pään kasattua, kiitteli HPK:n akatemiajoukkueen kapteeni ja passari Oona Yli-Pekkala ottelun jälkeen.

HPK pääsi kahden erätappion jälkeen pitkälle erätauolle miettimään uusia juonia ottelun kääntämiseksi.

– Pitkä tauko rauhoittaa aina. Tuollaisen erän jälkeen ei olisi helppoa lähteä heti pelaamaan.

Salon Viesti on pelannut vahvan runkosarjan, mutta HPK on ollut sille kahdessa ottelussa ylittämätön vastus. Salossa Kerho oli parempi numeroin 3–1.

– Saloa vastaan on aina kiva pelata, sillä peli on kunnon lentopalloa. Mielestäni me pelasimme tänään ihan hyvin viimeiset erät. Toista erää lukuun ottamatta onnistuimme hyvin. Onnistumme jotenkin rikkomaan Salon pään, Yli-Pekkala nauroi.

Kerho hallitsi kolmea viimeistä erää oikeastaan koko ajan, eikä Salo käynyt johtoasemassa kuin kertaalleen neljännessä erässä. Viimeisen pisteen salolaisten kenttään iski lopulta kotijoukkueen parhaana pelaajana palkittu Karoliina Viitaniemi.

HPK:n valmentaja Flavio Rocca tuuletti voittoa ottelun jälkeen oikein kunnolla.

– Emme juurikaan käyneet aikaisempia eriä läpi pitkällä erätauolla. Tiesimme, että meidän pitää muuttaa jotain. Vaihdoimme vähän pelaajia, kun Aino Prittinen tuli kentälle. Tiesin, että hänellä voi olla vähän hankalaa verkolla, mutta meidän piti tehdä jotain tai peli olisi voinut mennä Salolle 3–0, italialainen kehui kentälle vaihdettua ja hihapelaamiseen varmuutta tuonutta Prittistä.

Roccan mielestä Kerhon joukkueessa oli paljon onnistujia.

– Koko joukkue pelasi hyvin ja minulla on mielessä niin monta nimeä, ettei tänään kannata mainita ketään, valmentaja hymyili.

HPK:n akatemiajoukkue kohtaa sunnuntaina vuoden viimeisessä ottelussaan Elenia-areenassa kello 14 Oriveden Ponnistuksen.

Asiasanat

Päivän lehti

26.9.2020

Fingerpori

comic