Uutiset

HPK:n akatemiajoukkueen peli suli käsittämättömästi

Voitto ei tunnu kelpaavan lentopallon naisten Ykkösarjassa pelaavalle HPK:n akatemiajoukkueelle.

Se voitti sunnuntaina kaksi ensimmäistä erää Helsinki Volleyn kakkosjoukkuetta vastaan selvästi. Sen jälkeen Kerhon peli suli jopa käsittämättömästi ja helsinkiläiset nousivat kauden ensimmäiseen voittoonsa 3–2 (18–25, 20–25, 25-22, 25–23, 15–12) -lukemin.

Piste sunnuntaisesta Hattulan Juteinikeskuksen ottelusta (katsojia noin 200) oli HPK:lle varmasti hyvin laiha lohtu. Paljon enemmän oli nimittäin otettavissa. Kerho ei hävinnyt vastustajan hyvyyteen, vaan oman pelinsä romahtamiseen.

Kahden voitetun erän jälkeen HPK teki pari vaihtoa ja ne eivät kyllä yhtään nyt auttaneet. Päinvastoin kävi, omasta pelistä katosi suuri osa voitettujen erien hyvästä.

– En oikein tiedä, mitä tapahtui. Peli meni sekaisin. Silti vastaanotto pysyi kohtuullisena, mutta hyökkäyksessä ei saatu enää tehoja. Torjuntakin meillä oli tosi hyvä, tuumi Kerhon akatemiajoukkueen valmennusjohtoon kuuluva Sari Seppänen-Vekka.

Kotijoukkueen peli ailahteli kovasti.

– Meillä on nuori joukkue ja nämä pelit kyllä kouluttavat. Rohkeus tiukoista paikoista joukkueelta vielä puuttuu, Seppänen-Vekka arvioi.

HPK:n tehokkain oli Noora Venho saldollaan 20/+10. Kahdessa ensimmäisessä erässä hän oli suorastaan pitelemätön. Martta Lemola oli myös vahva kahdessa ensimmäisessä erässä. Hänen saldonsa oli 17/+9.

HPK:n keskipelaajat Pihla Pelkiö ja Karoliina Viitaniemi onnistuivat torjunnoissaan, mutta saivat turhan vähän ruokaa hyökkäyspelissä. Keskihyökkäyksiä HPK olisi kaivannut enemmän.

Helsinki Volleyn kakkosjoukkueen ratkaisijan roolin otti Kerhossakin Ykkössarjaa pelannut Katariina Viitapohja. Hän tuli peliin mukaan toisessa erässä ja otti ison ruudun harteilleen. Viitapohjan aloituksetkin olivat myrkkyä kotijoukkueelle.

Myös Heidi Okkonen hyökkäsi laidasta väkevästi. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

18.2.2020