Uutiset

HPK:n A:n mahtivire vei finaaliin

Hämeenlinnan Pallokerhon A-nuorten meno ei hyydy. Kerhon A voitti torstaina Venäjällä Omskissa pelatun kansainvälisen jääkiekon huipputurnauksen välierän ja pelaa lauantaina turnauksen voitosta. Hämeenlinnalaiiset kampesivat välierässä tieltään yhdysvaltalaisen Dubuque Fighting Saintsin maalein 3–2 (1–0, 2–1, 0–1).

HPK:n A-nuoret viime keväänä suomenmestaruuteen luotsannut Olli Salo oli syystäkin tyytyväinen ottelun jälkeen.

– Jätkistä saa olla taas ylpeä. Voitto oli loppujen lopuksi aika kova suoritus. Ottelu oli aika hyvätasoinen, ja vastassa oli todella kova joukkue. Se oli todella luisteluvoimainen. Näin luisteluvoimaista joukkuetta emme ole ehkä ennen kohdanneetkaan, Salo sanoi.

Salon mielestä HPK:n mainio joukkuepeli oli voiton avoin.

– Toisten eteen uhrautuminen ja joukkueena pelaaminen oli meillä hyvää. Pysyimme omassa pelisapluunassamme. Iskimme paikan tullen tarvittavat maalit. Lisäksi Joonas Toivonen pelasi maalissa erittäin hyvän pelin. Näissä peleissä pärjääminen vaatii aina hyvää maalivahtipeliä, Salo muistutti.

Toivonen torjui amerikkalaisia vastaan 31 kertaa. Maalinteossa Kerhosta onnistuivat Santeri Vuoti, Eetu-Ville Arkiomaa ja Patrik Virta.

Omskia vastaan

HPK pelaa turnauksen loppuottelussa lauantaina kotijoukkue Omsk Hawksia vastaan.

– Paljon mahtavampaa finaalia ei voi tulla kuin mitä lauantaina on edessä. Vastassa on paikallinen joukkue ja hallissa on täysi tupa. Lehtereille mahtuu 10 300 katsojaa ja kuulemma täyttä on, Salo kertoi.

Vastassa on laadukas venäläinen juniorijoukkue.

– Omskilla on paljon yksilötaitoa. Seura panostaa turnaukseen todella kovaa. Se ei lähettänyt nyt nuorten maajoukkueisiin pelaajia, vaan sai pidettyä heidät tätä turnausta varten. Seuralla on halu voittaa täällä, HPK-valmentaja sanoi.

Omsk voitti omassa välierässään valkovenäläisen Dynamo Shimnikin 3–0. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

30.5.2020