fbpx
Uutiset

HPK:n B-tytöille niukka tappio

HPK:n B-tytöt kohtasivat kotiottelussaan lauantaina runkosarjan voitosta tiukasti HPK:n ja KJT:n kanssa kamppailevan HIFK:n. Etukäteenkin tiukaksi otteluksi ennustettu kamppailu päättyi lopulta vierailijoiden voittoon 1–2 (1–0, 0–0, 0–2).

Ensimmäiseen erään molemmat joukkueet luistelivat hyvin valmistautuneena ja peli oli vauhdikasta alusta alkaen. Molempien joukkueiden halu voittaa kaksinkamppailut ja kiivas pelitempo pitivät tuomaritkin tiukoilla läpi ottelun. Ottelu oli kovaa kamppailua, mutta sääntöjen mukaista ja vastustajaa kunnioittavaa.

Ensimmäisessä erässä peli aaltoili päästä päähän ja vierasjoukkue HIFK kykeni luomaan ajoittain vaarallisia maalipaikkoja HPK:n, upeasti läpi ottelun pelanneen, Maiju Lehtisen maalille. Lehtinen onnistui kuitenkin pitämään ensimmäisessä erässä maalinsa puhtaana ja lopulta ajassa 15.58 Kiia Simola sivalsi ylivoimaosumallaan HPK:n 1-0 johtoon. Nämä numerot säilyivät myös ensimmäiselle erätauolle asti.

Toisessa erässä HPK pelasi ensimmäistä huolellisemmin ja oli erässä vaarallisempi joukkueista. Vaikka Lehtinenkin joutui muutaman kerran erän aikana tekemään pelastuksia, oli HPK:lla erässä mm. 3 läpiajoa ja tukku muita vaarallisia maalipaikkoja. HIFK:n maalissa pelannut Lilli Packalen kuitenkin onnistui Lehtisen tavoin pitämään maalinsa puhtaana toisessa erässä.

Ja kuten jääkiekko-ottelussa usein käy, toisen joukkueen tehottomuutta ja epäonnistumisia maalipaikoissa seuraa toisen joukkueen onnistuminen vastaavissa paikoissa. HIFK tuli kovalla vauhdilla kolmanteen erään ja HPK oli ajoittain vaikeuksissa omalla alueellaan.

Sinnikäs puolustuspeli ja Lehtisen torjuntatyöskentely pitivät kuitenkin HPK:n pitkään 1-0 johdossa. Kolmannessa erässä jäähyt nousivat jälleen avainasemaan ja ajassa 49.45 HIFK onnistui ylivoimallaan tasoittamaan ottelun.

Tasoitusmaalista hullaantunut vierasjoukkue iski uudestaan 30 sekuntia myöhemmin ja ajassa 50.15 peli oli nopeasti kääntynyt vierasjoukkueen 1-2 johdoksi. Maalin jälkeen HPK sai käännettyä pelin HIFK:n päätyyn ja kykeni viimeisen 9 minuutin ja 45 sekunnin aikana luomaan lukuisia maalipaikkoja, mutta ei onnistunut tasoittamaan ottelua.

Ei vaikka HPK sai pelata viimeisen 1.43 ylivoimalla ja siitä viimeiset 48 sekuntia ilman maalivahtia 2 pelaajan ylivoimalla. Hieno ottelu sai jännittävän päätöksensä, mutta valitettavasti kotijoukkuetta ei taistelusta palkittu pisteillä.

HIFK:n maalissa torjuneelle Packalenille kertyi ottelussa torjuntoja 27 (7+9+11) kappaletta ja kotijoukkueen maalissa Maiju Lehtinen venyi kiekon eteen 34 (10+8+16) kertaa.

HPK pelaa seuraavan ottelunsa tulevana keskiviikkona, kun se matkustaa Mänttään RuoSkA/KPK:n vieraaksi.

Teksti: Marko Peltoniemi

Menot