Uutiset

HPK:n B2 aloittaa loppuottelut lauantaina

Hämeenlinnan Pallokerholla on vielä panosta tämän kevään juniorijääkiekon pudotuspeleissä. Seuran B2-juniorit aloittavat oman ikäluokkansa loppuottelusarjan lauantaina Metritiski-areenassa jyväskyläläistä JYPiä vastaan.

HPK:n B2-nuoret lähtevät loppuottelusarjaan päävalmentajansa Antti Heiskasen mukaan totta kai hyvillä mielin.

– Olemme saaneet joukkueen ihan hyvään iskuun ja pelaamme hyvää peliä, kuten tässä vaiheessa kautta pitääkin, Heiskanen sanoo.

HPK lähti pudotuspeleihin runkosarjan kolmannelta sijalta. JYP oli seitsemäs, mutta on pudottanut matkalla finaaliin jo runkosarjan kärkikaksikon, Tapparan ja Kiimingin Kiekkopojat.

– JYP on kauttaaltaan tasainen joukkue. Se on myös sinnikäs ja antaa kentälle kaikkensa niin kuin tietysti mekin. Kova joukkue meillä on vastassa, Heiskanen kehuu.

Päävalmentajalla on vahva odotus siitä, millainen HPK:n ja JYPin välisestä finaalisarjasta on tulossa.

– Ennen kaikkea odotan tasaista sarjaa. Vastassa on kaksi tasaista joukkuetta, ja pelaamme varmasti hyvää kiekkoa puolin ja toisin.

Hämeenlinnalaisten pitää pelata hyvin, jos joukkue mielii juhlia ottelusarjan päätteeksi ikäluokan suomenmestaruutta.

– Totta kai se vaatii hyvää peliä. Vastustajaa ei voi aliarvioida ollenkaan, eikä oman tason alapuolella voi pelata. Meidän pitää pelata kauden parhaita pelejä, jos meinaamme saada menestystäkin, valmentaja muistuttaa.

Nuorempien B-junioreiden suomenmestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. Toisen kerran HPK ja JYP pelaavat sunnuntaina Jyväskylässä ja mestari voi olla selvillä ensi keskiviikkona Hämeenlinnassa pelattavan kolmannen ottelun jälkeen. Tarvittaessa HPK ja JYP pelaavat vielä pitkänäperjantaina 3. huhtikuuta Jyväskylässä ja pääsiäissunnuntaina Hämeenlinnassa. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

1.4.2020