Uutiset

HPK:n B2-juniorit murskavoitolla kultajahtiin

HPK:n kausi B2-juniorien (vuonna 1996 ja myöhemmin syntyneet) SM-sarjassa huipentuu finaalisarjassa.

Runkosarjassa seitsemänneksi sijoittunut HPK jätti sarjaykkösen Jyväskylän JYPin pronssiotteluun voitoin 3–1. Ratkaisuottelu oli Kerhon näytöstä: HPK voitti tiistaina JYPin kotihallissaan murskanumeroin 9–1 (2–0, 1–0, 6–1).

Patrik Virta teki Kerholle kolme maalia ja sai lisäksi syöttöpisteen. Matias Haarasen mailan lavasta lähti kaksi maalia. Miro Ruokosen tiistai-illan saldo oli hulppea 1+4. Maalin makuun pääsivät myös Juhani Ikonen (1+2), Markus Niemeläinen (1+1) ja Harri Kainulainen. Syöttöpisteitä ansaitsivat Roope Yrjänen (0+2), Niko lahtinen, Tommi Harainen ja Joni Tuulola.

Kerhon maalivahti Juuso Kannel selvitti ottelun 15 torjunnalla. JYPin Tuomas Hautakangas oli paljon työllistetympi. Hänelle kertyi 34 torjuntaa.

– JYP tuli tiistain peliin alistuneena. Sille otti koville edellisen ottelun kotitappio. JYP sitä ottelua 3–1, mutta me nousimme 4–3-voittoon. Selvästi jyväskyläläisten selkäranka katkesi siinä pelissä, arvioi HPK:n B2-juniorien päävalmentaja Timo Nurmi.

– Mekin lähdimme vähän JYPin pelailuun mukaan, eikä ottelu taso ollut kovin hyvä. Voitosta kuitenkin pelattiin ja pojilta tämä on hyvä suoritus, hän jatkoi.

HPK saa finaalisarjassa vastaansa Rauman Lukon, joka oli runkosarjassa kuudes. Joukkueet aloittavat taistelun mestaruudesta lauantaina Raumalla. Maanantaina on vuorossa HPK:n kotiottelu ja kolmas peli on taas Raumalla viikon päästä keskiviikkona. Mestaruus heltiää kolmella voitolla.

– Lukolla on laadukas 1996-syntyneiden ikäluokka niin kuin on meilläkin. Hyvä finaalisarja on tulossa. Emme lähde häpeilemään sinne yhtään, Nurmi vakuutti (HäSa)

 

 

Asiasanat