Uutiset

HPK:n haaveet haihtuvat

– Ei oltu paljon parempia, mutta selvästi parempia olimme.

Rauman Lukon päävalmentaja Risto Dufva kiteytti lyhyesti Rinkelinmäen lauantaisen liigaottelun. Lukko kellisti käsittämättömän vaisun HPK:n selvästi 4–1 (1–0, 3–0, 0–1).

Raumalaiset taistelevat vahvasti suorasta pääsystä puolivälieriin. Joukkue on tällä hetkellä viidentenä. HPK:n viimeisetkin play off -haaveet ovat hyvää vauhtia haihtumassa. Lauantain kaltaisella pelillä ei säälipleijareihin ole mitään asiaa.

Lukko karkasi HPK:lta kahdessa ensimmäisessä erässä. Etenkin toinen erä oli hämeenlinnalaisittain myrkkyä. Siinä raumalaiset karkasivat isänniltä lopullisesti. Kerhoon puolustuspelikin oli aika lailla jäässä. Puolustajat jäivät pulaan melkein aina, kun Lukko antoi painetta hyökkäyspäässään. Maalivahdin (Juuse Saros) piikkiin ei tälläkään kertaa voi laittaa yhtään takaiskua.

Dufvan mielestä Lukon lauantain voiton siemen kasvoi perjantain voitosta.

– Meillä oli positiivinen peli alla, kun voitimme Tapparan. Saimme siirrettyä siitä ottelusta suoritusrentouden ja huolellisuuden tämän pelin kahteen ensimmäiseen erään, sanpi Dufva, jolle lauantainen oli jo 400:s liigaottelu päävalmentajana.

– Alkuun tuli taas ihmeellisiä maaleja. Se lannisti henkistä kanttiamme, harmitteli HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen.

Arvosen mukaan HPK:n joukkue on ollut kovilla ja kai sekin sitten alkaa näkyä.

– Hyökkääjistä kaikki terveet pelasivat. Pakkipäässä meillä on kilpailua. Munilleen meni kuitenkin sekin kierrätys ja sen otan omaan piikkiini. Maanantaina jatkuvat työt ja tiistaina taistellaan rinta rottingilla seuraavassa ottelussa (Blues Espoossa), hän jatkoi.

Kaikki eivät valmiina

Arvonen vakuutti, että HPK:n arvomaailma on sellainen, että joukkue taistelee pelistä toiseen – oli asetelma sarjassa mikä tahansa.

Hyvä jos näin on. Tosin lauantai-iltana Rinkelinmäellä näytti siltä, että kaikki HPK:n pelaajat eivät olleet täysin valmiita liigakamppailuun. Varsinkin kärkiketjujen harmaus hämmästytti.

HPK:n paras osa olikin Otto Paajasen johtama nelosketju, jonka laidoilla hyökkäsivät Jere Karjalainen ja Teemu Rinkinen. Jokereista jokin aika sitten Hämeenlinnaan siirtynyt Karjalainen teki ensimmäisen maalinsa HPK:lle ja ketju voitti pelinsä 1–0. Siltä löytyi liikettä ja pelaamisen halua alusta loppuun. Maali oli kolmikolle ansaittu palkinto, vaikka toki laiha lohtuhan se oli.

– Vaikeata oli. Ei päästy oikein sisään. Omalla alueella taas hukattiin vastustajia. Se teki rebound-maaleja, jotka olisi pitänyt pystyä estämään, Karjalainen mietti.

Hän on viihtynyt HPK:ssa hyvin.

– Nyt pelasin ensimmäisen pelini Paajasen Oton rinnalla. Mielestäni hyvin meni.

Lukko oli Kerhon edellä kaikilla pelin osa-alueilla. Se vei kaksinkamppailut, oli taitavampi ja halukkaampi. Joukkueiden edellisistä otteluista Lukko on mennyt eteenpäin, HPK ottanut pari askelta takapakkia.

HPK:n puolustajilla oli tavallistakin ankeampi päivä. Craig Schira on oranssipaitojen alakerran johtotähti, mutta ei kulkenut hänelläkään. Voi olla, että Schiran taakka – eniten peliminuutteja koko liigassa – on kasvanut jo liian suureksi. Joka tapauksessa hän katsoi jokaisen Lukon tasakentin tehdyn maalin läheltä. Aleksi Laaksonkin palikat olivat nyt hukassa. Syötöt olivat epätarkkoja – niin kuin tosdin koko paletilla – ja Lukon toinen maali oli Laakson lapsus. Olli Sipiläinen laukoi kiekon maaliin melkein Laakson mailan lavasta. (HäSa)

 

 

 

 

Asiasanat

Päivän lehti

4.6.2020