fbpx
Uutiset

HPK:n ja Forssan Palloseuran yhteistyö vahvistaa pelaajapolkua

Hämeenlinnan Pallokerho ja Forssan Palloseura solmivat ainakin aluksi kauden 2016–17 kestävän yhteistyösopimuksen, joka koskee sekä edustusjoukkueita että juniorijoukkueita.

Sopimuksessa on kolme pääkohtaa. Ensinnäkin seurojen välistä pelaajaliikennettä tiivistetään.

Toiseksi seurojen valmentajien vuorovaikutusta ja koulutusta lisätään. Kolmanneksi HPK tarjoaa Max Kenigin antamaa taitovalmentajapalvelua Forssaan erikseen sovittavalla tavalla.

– Sopimuksen isoin asia on pelaajapolun rakentaminen. Nyt pelaajille löytyy oikean tasoisia pelipaikkoja. Junioripelaajien siirtymiset koskevat C-, B- ja A-nuorten kilpajoukkueita, sanoo HPK-Juniorijääkiekko ry:n toiminnanjohtaja Marko Rahikainen.

FoPS on A:ssa Mestiksessä, B:ssä Mestiksen karsinnassa ja C:ssä suomisarjan karsinnassa. FoPS voi tarjota hyvän kehityspaikan muutamalle Kerhon nuorelle, jotka eivät ihan vielä saa tarpeeksi peliaikaa omissa SM-sarjaryhmissä. Lisäksi FPS:n edustus pelaa Suomisarjaa, josta voi löytyä sopiva pelipaikka.

Toisaalta FoPS:n junioreiden kärkipelaajille tie on selkeä. Lähin kehityspaikka löytyy nyt Hämeenlinnasta.

– Meillä oli neljä vuotta Lukon kanssa yhteistyötä. Välimatka on pitkä, joten halusimme yhteistyökumppanin lähempää. Halusimme luoda turvallisen vaihtoehdon junioreille, jotka haluavat päästä korkeammille sarjatasoille, sanoi FoPS Juniorit ry:n toiminnanjohtaja Marko Vehmas.

– HPK oli luonnollinen suunta. Urheilullinen puoli pitää saada toimimaan hyvin, jotta tässä on järkeä ja ideaa. Tässä ylitetään myös Jääkiekkoliiton aluerajoja, sillä me kuulumme Länsirannikkoon ja HPK Hämeeseen, sanoi FoPS Juniorit ry:n puheenjohtaja Matti Jaakkola.

HPK Liiga oy:n toimitusjohtaja Antti Toivanen oli erittäin tyytyväinen sopimuksesta.

– On hienoa, että kahden perinteikkään seuran yhteistyö palautuu. Junioripuolen yhteistyö antaa lisäarvoa koko seuralle ja parantaa tavoitettamme urheilullisuuden saattamisesta keskiöön, Toivanen sanoi.

Rahikainen painotti valmennustietouden jakamisen merkitystä.

– Saamme tietoa Forssasta ja toivottavasti pystymme antamaan tietoa sinnekin päin. Kaikki viisaus ei ole meissä, Rahikainen sanoi.

FoPS:lle sopimuksen tärkein anti on siinä, että pelaajille löytyy turvallinen ja rakennettu suunta. Vehmaksen mukaan FoPS:n junioreita on lähtenyt eri puolille Suomea – aina Oulua myöden.

Toivanen huomioi, että uusi kuvio laajentaa vaihtoehtoja. Toivasen mukaan kenelläkään ei nouse seinä vastaan.

Yhteistyösopimus merkitsee enemmän junioripuolella.

– Mielellään näkisimme, että FPS pelaisi jonain päivänä Mestistä edustustasolla. Se olisi ihannekuvio, sanoo Toivanen.

Jaakkolan mukaan vahva kumppani pitäisi löytyä, jos FPS nousisi Mestikseen. HPK olisi eittämättä tuossa tilanteessa hyvä vaihtoehto ja joka tapauksessa lähellä oleva seura. HÄSA

Asiasanat

Menot