Uutiset

HPK:n ja KooKoon takavuosien tähdet alumniottelussa

HPK:n Alumni pitää osaltaan huolen siitä, että Hämeenlinnassa vaalitaan kerholaisen jääkiekkoilun kunniakkaita perinteitä.

HPK:n Alumniin pääsevät kaikki, jotka ovat olleet mukana HPK:n edustusjoukkueen jääkiekkotoiminnassa SM-lligassa ja sitä ennen 1. divisioonassa tai suomensarjassa.

– Kerhon alumnitoiminnassa on mukana entisiä pelaajia, valmentajia, huoltajia, joukkueenjohtajia ja myös bussikuskeja, kertovat HPK:n alumnitoimintaa pyörittävät Savijoen veljekset Teijo ja Jarkko, jotka itsekin pelasivat Kerhon paidassa pääsarjoissa.

– Entisten pelaajien arvostus on nousussa ja siitä kiitos myös HPK:n nykyiselle organisaatiolle, he jatkavat.

Savijokien mukaan Kerhon Alumni järjestää kolme–viisi yhteistä tapahtumaa kauden aikana. Lisäksi ex-pelaajat valitsevat aluminitähtiä ansaitsevat pelaajat liigaotteluissa.

Lauantaina kello 14.35 HPK:n Alumni pelaa kauden ensimmäisen ottelunsa Ritariareenassa. Vastustajaksi tulee Kouvolan KooKoon alumnijoukkue.

– Lauantaina pääsemme Rinkelinmäen isoon halliin pelaamaan ensimmäisen kerran alumniottelua. Se on myös tämän kauden ensimmäinen ottelumme. Viime kaudella pelasimme Pelicansin entisiä pelaajia vastaan sekä Hämeenlinnassa että Lahdessa. Tämän kauden toinen ottelumme on edessä 25. helmikuuta Mikkelissä Jukureiden ex-pelaajia vastaan.

HPK:n Alumnilla ei ole omaa jäävuoroa, mutta suurin osa pelaajista on pitänyt kunnostaan huolen myös pelivehkeet päällä.

– Osa on mukana Kuivansillan Kohottajien toiminnassa, osa käy Sibelius Park Rangersin jäillä tai jonkun muun porukan mukana kuntoaan vaalimassa.

Teijo ja Jarkko Savijoki pelasivat aikoinaan myös Joensuussa.

– Olimme siellä syksyllä alumniottelussa. Mehtimäen hallissa oli katsojia yli 3 000. Toivomme, että myös Hämeenlinnassa ihmiset kiinnostuvat tapahtumastamme ja yleisöä tulee hyvin Ritariareenaan.

Alumnijoukkueissa on ainakin kokemus kohdallaan.

– Laskimme, että joukkueessamme on 4800 HPK-ottelun kokemus. Se varmasti näkyy, Savijoet arvioivat.

Lauantain ottelussa Kerhon alumnijoukkueessa on edustettuna seuran pelaajia eri vuosikymmeniltä: Marko Tuulola, Jyrki Louhi, Marko Palo, Jarkko ja Teijo Savijoki, Mika Kannisto, Janne Korpela, Jari Haapamäki, Mika Saarinen, Tuomo Nukari, Harri Ojanperä, Ari Kokko, Aki Heino, Arto Hile ja oman peliaikansa yhden käden kikkojen spesialisti ja taitoniekka Kaarle Tie. Joukkueen kuopus on maalivahti Anssi Pesonen, joka valittiin nuorten liigan parhaaksi maalivahdiksi kaudella 2010–11.

Jouko ”Joksi” Jaakkola juontaa ottelun ja tuomaritehtävät ovat Harri Jalkasen ja Juha Lampela jykevillä harteilla.

KooKoon puolesta kiekkoilee muun muassa Boston Bruinsin NHL-joukkueessakin aikoinaan pelannut puolustaja Jarno Kultanen. Hän on nykyisin KooKoon urheilujohtaja.

Lauantain alumniotteluun on vapaa pääsy. Kello 17 Ritariareenassa ovat liigaottelussa vastakkain myös HPK ja KooKoo. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

1.11.2020

Fingerpori

comic