Uutiset

HPK:n jääkiekkonaiset putkesta toiseen

Seitsemän ottelun voittoputkesta kolmen ottelun tappioputkeen.

HPK:n naiset jääkiekkojoukkue menetti asemiaan naisten SM-sarjan kärkipään kamppailussa viikossa, kun se hävisi kolme ottelua peräkkäin mainion jaksonsa jälkeen. Kuortane oli kotijäällään sunnuntaina Kerhoa parempi maalein 4–0 (1–0, 1–0, 2–0).

– Syksyn huonoin pelimme. Joulun odottaminen taisi jo olla mielessä. Pelaamme aika kapealla materiaalilla, emmekä nyt saaneet kaikkia koneita käyntiin. Suoritus jäi pahasti vajaaksi, sanoi HPK:n naisten joukkueen päävalmentaja Marko Rahikainen.

Hän myönsi, ettei ole mukava lähteä pitkälle joulutauolle tappioputkessa.

– Harmittaahan se. Tauko tulee meille kuitenkin hyvään paikkaan. Saamme harjoitella, huilata ja pelaajat saavat laittaa paikkansa kuntoon. Kevättä kohti mennään.

Naisten SM-sarja jatkuu tammikuun puolivälissä. Runkosarjasta on jäljellä seitsemän ottelua, joista Kerho pelaa viisi vieraissa. Pudotuspelit alkavat helmikuussa. HPK on nyt sarjassa viidentenä ja se näyttäisi olevan joukkueelle aika sementoitu sijoitus. Kerholla on matkaa viidenteen sijaan kahdeksan pistettä. Toisaalta kuudentena oleva Ilves on jäänyt hämeenlinnalaisista 15 pisteen päähän.

Rahikaisen mukaan kukaan Kerhon pelaajista ei noussut kummoisesti esiin sunnuntaina.

– Sen nyt voin kuitenkin sanoa, että Kokkolan Hermeksestä lainassa ollut hyökkääjä Susanna Viitala pelasi pirteästi.

Anu Herrala tukki HPK:n maalin suuta kaksi ensimmäistä erää ja torjui 20 laukausta. Kolmanteen erään maalivahdiksi tullut Inka Kuusinen oli kiekon tiellä 12 kertaa.

Kuortaneen maalit tekivät Mari Tervala, Niina Koukkulan (1+1), Petra Nieminen ja Noora Hautamaa. Maalia vartioinut Oona Mäki torjui 24 laukausta. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

27.9.2020

Fingerpori

comic