Uutiset

HPK:n juniorijääkiekko …saa kiekkoliiton tuella …taitovalmentajan

Suomen Jääkiekkoliitto palkkaa viime kevään MM-kisoista saamillaan voitoilla 25 taitovalmentajaa eri junioriseuroihin. HPK-juniorijääkiekko on yksi 25 valmentajan saavasta seurasta. Juniorijääkiekon valmennuspäällikön Timo Lehkosen mukaan HPK:ssa taitovalmentaja tekee töitä kaikkein nuorimpien junioreiden kanssa. Muissa seuroissa pestin saava valmentaja työskentelee 10–14-vuotiaiden nuorten kanssa.

– Taitovalmentajan nimike jo kertoo, mitä hän seurassa tekee. Liitto haluaa taitovalmentajan 10–14-vuotiaille nuorille, mutta me olemme saaneet Hämeen alueelta luvan, että taitovalmentaja menee meillä valmentamaan lapsivaiheen kiekkoilijoita eli 5–9-vuotiaita. Perustaidot, kuten luistelu, mailatekniikka ja lyöntilaukaukset, laitetaan siinä vaiheessa kuntoon. Taitovalmentaja opettaa asioita lapsille kädestä pitäen, Lehkonen sanoo.

Lehkosen mielestä taitovalmentajan pitää osata itse näyttää junioreille perustaidot.

– Entinen pelaaja, joka on käynyt perusvalmiuksien opettamiseen kouluja, on hyvä valinta. Hän pystyy näyttämään ja opettamaan tärkeimmät asiat. Valmentajan palkkaaminen on iso askel eteenpäin. Taitovalmentaja pystyy myös keskustelemaan ja opettamaan junnuvalmentajia ja rekrytoimaan hyviä tyyppejä pienimpien valmennukseen, Lehkonen kertoo.

Suomen Jääkiekkoliitto tukee taitovalmentajien palkkaamista kahden ensimmäisen vuoden aikana 30 000 eurolla per vuosi ja kolmantena vuonna 25 000 eurolla. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic