Uutiset

HPK:n juniorijoukkueille aluemestaruuksia

HPK-Juniorijääkiekon joukkueiden viimeiset sarjaottelut pelattiin viikonloppuna eri puolilla Suomea. Vuonna 2001 syntyneiden C2-Team ja HPK-03 Mustat voittivat kultaa omilla sarjatasoillaan, ja B-Team (1998 syntyneet) sijoittui lopputurnauksessaan 6. sijalle.

C2-Team osallistui Uudessakaupungissa Hämeen ja Länsirannikon alueiden AA-sarjatason lopputurnaukseen, jossa pelasi jatkosarjan neljä parasta joukkuetta. Heti aamun ensimmäisissä semifinaaliotteluissa ratkaistiin loppu- ja pronssiotteluun menijät. HPK:lla oli vastassaan KooVee, joka taipui selvästi maalein 8–3. Joukkueenjohtaja Marko Kalliokosken mukaan ottelu ei ollut helppo, vaikka Kerho reiluun voittoon ylsikin.

Voitolla HPK:n matka jatkui loppuotteluun, jossa vastaan asettui turnausjärjestäjä ja jatkosarjan voittaja UJK. Jännittävässä finaalissa Kerho vei voiton maalein 4–3.

– 3–1-tappioasemasta nousimme voittoon ja teimme voittomaalin 17 sekuntia ennen ottelun päättymistä, Kalliokoski kertoi.

C2-Teamin kauteen valmistautuminen ei ollut helppo.

– Kun syksyllä aloitimme harjoittelun 11 kenttäpelaajalla ja ilman maalivahtia, en välttämättä olisi uskonut kauden päättyvän AA-tason ylemmän jatkosarjan mestaruusjuhliin Länsirannikon alueella, sanoi joukkueen vastuuvalmentaja Teemu Halme.

Joukkue hitsautui kuitenkin hyväksi kokonaisuudeksi kovan harjoittelun ansiosta. Loppukaudesta toiminnassa oli mukana 22 kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia.

– Nyt olemme oikealla polulla, kiitos kaikille tukensa antaneille tahoille, kiitteli Halme.

C2-Teamia luotsasi vastuuvalmentaja Teemu Halmeen ohella myös Sami Hultin.

Juniorijääkiekon toiminnanjohtaja Marko Rahikainen on tyytyväinen seuransa juniorijoukkueiden kauden sijoituksiin.

– BSM-, B2SM- ja CSM-joukkueet pääsivät seuran asettamiin kilpailullisiin tavoitteisiin. Muille joukkueille ei seuran taholta aseteta tuloksellisia tavoitteita, vaan joukkueet halutessaan voivat määritellä ne itse. Tärkeintä on, että meillä pelaa joukkueita junioreiden SM-sarjoissa, Rahikainen muistuttaa.

SM-tason juniorijoukkueista BSM- ja CSM-joukkueet sijoittuivat kymmenen sekä B2SM-joukkue kahdeksan parhaan joukkoon. D- ja E-tytöt saavuttivat puolestaan kumpikin toisen sijan omissa aluesarjoissaan. E-ikäiset (10–11-vuotiaat) ja nuoremmat eivät pelaa lainkaan sijoitusotteluja, vaan kukin ikäluokka pelaa joukkueiden lukumäärästä riippuen tietyn määrän sarjaotteluita omassa tasoryhmässään ja sijoitus määrittyy pelattujen ottelujen mukaisesti. Ihan nuorimmissa ikäluokissa ei ole tasoryhmiä eikä sarjataulukoita tai tilastointeja tehdä lainkaan.

Asiasanat

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic