Uutiset

HPK:n kannattajille on luvassa lauantaiherkkua

HPK nappasi torstaina ensimmäisen kiinnityksen Hämeen herruuteen kukistamalla jääkiekon Liigassa Lahden Pelicansin. Ritariareenan lauantainkin ottelussa riittää taatusti ekstralatausta Kerhon kohdatessa HIFK:n. Stadin kingien kohtaaminen on ollut nimittäin poikkeuksetta kaudesta toiseen Rinkelinmäen odotetuimpia vääntöjä.

– Saamme vastaamme hienon joukkueen, joka on mukava panna ahtaalle ja vielä voittaakin. Olemme jo alkukaudesta saaneet monenlaisia kokemuksia ja taas on luvassa lisää. Mahtavasta tilanteesta lähdemme peliin, sillä olemme hyvässä iskussa, pohtii HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen.

Kerhon valmistautumista lauantain otteluun varjostaa kuitenkin puolustaja Joonas Lehtivuoren loukkaantuminen torstain ottelussa. Pelicansin Antti Tyrväinen taklasi toisessa erässä Lehtivuorta rumasti ja sai tempustaan pelirangaistuksen.

Lehtivuori sai kovan tällin, mutta selvisi onneksi tilanteesta vähin vammoin.

– Nyt alkaa jo olla aika hyvä olo. Enää on pientä päänsärkyä ja jäykkyyttä kropassa. Aluksi kyllä säikähdin, kun töötti tuli, Lehtivuori muistelee.

Puolustaja on nähnyt tilanteen videolta, eikä siinä olen hänen mukaansa sijaa selittelylle.

– En ennättänyt yhtään valmistautua tilanteeseen, mutta ei tuolla lailla saa kaveria ajaa. Kyllä pelissä saa taklata, mutta ei suoraan päähän, Lehtivuori korostaa.

Myös HPK:n vaihtoaitiossa Lehtivuoren taklaaminen sai karvat pystyyn.

– Hyvin joukkue kuitenkin pystyi käsittelemään tilanteen jo heti tapahtuman jälkeen, sillä olimme tosi tylyjä vastustajalle ja teimme heti aika pian kolmannen ja neljännen maalin.

– Sen enempää en kuitenkaan halua spekuloida Tyrväisen taklausta. Annamme Liigan hoitaa sanktiot tapahtuneesta, Pennanen sanoo.

HPK:n puolustaja Henrik Forsberg ei myöskään halua vatvoa torstain ottelun kuumaa puheenaihetta.

– Se ei ole mikään ihan helppo tilanne seurata tuollaisia tapahtumia läheltä. Onneksi Joonas ei ilmeisesti loukkaantunut pahemmin, Forsberg sanoo.

Myös Forsberg uskoo Kerhon vahvan pelivireen jatkuvan HIFK-ottelussa.

– Kyllähän HIFK sytyttää aina. Meillä on nyt hyvä pöhinä päällä, ja varsinkin kotipelit ovat sujuneet hyvin. HIFK:lla on vahva rosteri ja se pelaa sellaista luomulätkää, jossa on aika vapaat kädet. Sen takia joukkue tuleekin aina kovaa, mutta siihen pitää pystyä vastaamaan, Forsberg suunnittelee.

Kerhon hyökkääjäkaartikin koki kovia torstain ottelussa. Teemu Turunen sai pienen alaraajavamman ja palaa kaukaloon vasta ensi viikolla. Loukkaantuneiden kirjoissa ovat lisäksi hyökkääjät Philippe Cornet ja Julius Valtonen sekä puolustaja Niclas Almari.

Puolustajakaartiin liittyy seitsemänneksi pelaajaksi Matias Haaranen. Neljä hyökkäysketjua Kerho saa puolestaan HIFK-otteluun Miro Ruokosen palatessa vahvuuteen.

– Ketjut menevät nyt hieman uusiksi, mutta pystymme kuitenkin edelleen toimimaan hyvin, päävalmentaja Pennanen uskoo.

HPK ei ole näillä näkymin hankkimassa uusia pelaajia. HPK Liiga oy:n toimitusjohtaja Antti Toivanen on kuitenkin valmis toimimaan pelaajamarkkinoilla nopeallakin aikataululla.

– Seuramme totta kai tilannetta koko ajan hyvinkin tarkasti, Toivanen sanoo. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic