Uutiset

HPK:n kaudelle hopeinen päätös

Hämeenlinnan Pallokerhon B2-joukkueen kausi päättyi keskiviikkoiltana hopeamitalit kaulassa. Jyväskylän JYP nappasi kultamitalit voittamalla finaalisarjan suoraan otteluvoitoin 3–0. Viimeinen finaalipeli päättyi jyväskyläläisten 6–3-voittoon.

Koko ottelun urhoollisesti taistellut kotijoukkue taipui saappaat jalassa. Kerhon valmentaja Antti Heiskanen nosti hattua suojateilleen.

– Kaikki pistettiin tänään peliin, mitä tuosta joukkueesta irtosi. Paremmalle hävittiin, ei voi mitään. Tällä hetkellä harmittaa, Heiskanen summasi pelin jälkeen.

Peli oli alusta asti todella kovavauhtinen, jossa ei mitään taktisia hienouksia nähty ja virheitä tuli molemmille joukkueille. Ottelun erikoisuutena oli molempien joukkueiden kehno ylivoimapeli, ja välillä näyttikin siltä, että alivoimalla pelanneella joukkueella oli paremmat tekopaikat. HPK onnistuikin tekemään kaksi alivoimamaalia JYP:n virheistä. Niko Saarikko oli molempien av-maalien tekijä. Mutta kyllä kotijoukkueellakin kiekko pomppi, ja vieraat käyttivät tilanteensa hyvin hyväkseen.

Pelin ratkaisumaalit nähtiin toisen erän puolivälin jälkeen, kun JYP teki kaksi maalia vajaassa minuutissa karaten 5–3-johtoon. Molemmissa maaleissa JYP-hyökkääjä oli hanakammin irtokiekolla Kerhon maalin edessä, eikä HPK-vahti Panu Haapakoski voinut maaleille mitään. Loppulukemat JYP teki tyhjään maaliin HPK:n hakiessa kavennusta kolmannen erän lopulla.

Finaalisarjasta kokonaisuudessaan Heiskasella oli selkeä näkemys.

– Finaalisarjahan oli kova ja tasainen niin kuin odottelinkin. Se ensimmäinen peli oli meillä ihan hanskassa, mutta se kääntyi siitä huolimatta vastustajalle. Jyväskylässä oltiin toisessa pelissä vähän heikompia, mutta tässä pelissä taistelimme tasapäisesti voitosta, mutta hävisimme niukasti. Tasaisia pelejä kaikki ja pienet asiat ratkaisivat. Tällä kertaa se kääntyi sitten kaverille, Heiskanen päätti.

HPK:n B2-juniorien (vuonna 1998 tai myöhemmin syntyneet) hopeajoukkue:

Maalivahdit: Panu Haapakoski ja Remy Pennanen.

Kenttäpelaajat: Nestori Auriola, Joonatan Autio, Arttu Hyvönen, Niklas Jauhiainen, Niko Kivistö, Kosti Koivu, Toni Kontio, Atte Lehtinen, Aleksanteri Loukojärvi, Samuel Lumijärvi, Arto Meriläinen, Mikael Mäkelä, Juho Pajunen, Jere Palm, Pasi Palmumäki, Samuli Pohja, Aleksi Pullinen, Lauri Rantanen, Santeri Riikonen, Niko Saarikko, Jesse Tiainen, Jere Innala.

Vastuuvalmentaja Antti Heiskanen, valmentaja Toni Salonen, maalivahtivalmentaja Ari Laaksonen, joukkueenjohtaja Marjo Palm, huoltajat Jussi Riikonen ja Jarmo Pajunen. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic