fbpx
Uutiset

HPK:n kausi ohi

Ilves passitti HPK:n kesälomalle suoraan kahdessa ottelussa.
Lyhyestä virsi kaunis. Vanha sanonta kuvaa hyvin Hämeenlinnan Pallokerhon tämän vuoden pudotuspelitaivalta. Runkosarjan kymmenenneksi sijoittunut Ilves lähetti HPK:n aikaiselle kesälomalle suoraan kahdessa ottelussa. Ratkaisevan voiton Ilves otti sunnuntaina kotihallissaan Hakametsässä numeroin 5-2 (1-1, 1-0, 3-1).
Ilves ratkaisi ottelun kolmannessa erässä reilut kolme minuuttia ennen loppua ylivoimalla. 3-2-voittomaalin teki Mark Lee, joka sai Jesse Niinimäeltä tarkan syötön päädystä. Maali oli lähes kopio Leen lauantain ylivoimamaalista, jossa Niinimäki oli myös syöttäjänä.
Kerhon kannalta jossiteltavaa antavat hukatut maalipaikat, joita oli tosin Ilvekselläkin. Vielä ratkaisevalla alivoimallakin HPK pääsi ylivoimahyökkäykseen, mutta Jyrki Louhen laukaus meni muutaman sentin Miika Wiikmanin maalin ohi.

Usko oli vahva

HPK:n päävalmentaja Harri Rindell pystyi pelin jälkeen analysoimaan ottelusarjaa tyynesti, vaikka sisällä varmasti kiehui melkoisesti.
-Meillä oli vahva usko siihen, että pystymme voittamaan ja siirtämään ratkaisun tiistain kotipeliin. Jännitystä oli ilmassa, mutta saimme kolmanteen erään hyvän ilmeen ja 2-2-tasoituksen jälkeen kaikki merkit näyttivät, että peli hoituu, Rindell mietti.
Rindell ei sulattanut Aleksi Rantalan Tuukka Pulliaiselle kiinnipitämisestä viheltämää jäähyä, jonka aikana Ilves ratkaisi.
-Saimme hyvin heppoisen jäähyn, jonka aikana pääsimme vielä erinomaiseen maalipaikkaan. Meillä oli muitakin erinomaisia maalipaikkoja, mutta nämä ovat pienten marginaalien pelejä.
Scott Barney oli yksi HPK:n tuhlaajapojista, mutta ei suinkaan ainoa.
-Olisi toivonut, että ammattimies pistää kiekon yläreppuun, kuten maalivahtivalmentaja oli opastanut. Ilveksellä maalintekotehokkuus oli loistavaa. Se onnistui paikoissaan paljon paremmin kuin me.

Tauolla tapahtui jotain

Rindellin mukaan Kerhon kausi oli hänen valmennusuransa rikkonaisin. Loukkaantumisia oli runsaasti ja joukkue eli vielä tammikuun viimeiseen päivään asti.
-Kuvaavaa oli se, että Oulusta tultuamme kolme pelaajaa meni suoraan leikkauspöydälle. Se oli hämmentävää, mutta niiden asioiden taakse ei saa silti mennä.
HPK:n pelin taso heikkeni pahasti viimeisen maaottelutauon jälkeen, jolle joukkue pääsi sarjataulukon nelosena.
-Kyllähän asiasta erilaisia ajatuksia on ollut. Ehkä on vähän raakaa sanoa heti pelin jälkeen, mitä siinä tapahtui. Onhan se käsittämätöntä, jos viikossa loppuu kaikki. Niin väärin ei voi harjoitella. Samantyyppistä harjoittelua meillä oli myös marraskuun – ja joulutauolla.
-Meillä muuttui myös joukkue. Uusien pelaajien mukaan saaminen vei aikaa ja ehkä siinä on yksi syy. Sitten voi spekuloida eri asioilla. Joku tietää missä pelaa ensi kaudella, joku ei tiedä ja joku taistelee vielä huomennakin uudesta sopimuksesta. Se kuitenkin koskee kaikkia liigajoukkueita, Rindell mietti.

Pajuoja otti rauhallisesti

Ilveksen JYPiä vastaan puolivälieriin luotsannut Juha Pajuoja oli sarjan jälkeen tyytyväinen, mutta rauhallinen.
-Tämän pelin iso pohjustus tapahtui jo lauantain pelissä, johon lähdimme rajusti. Uskoimme ettei HPK ole valmis, eikä ota meitä ihan niin tosissaan. Meille oli etu, että HPK joutui taistelemaan kuudennesta sijasta niin pitkään, Pajuoja sanoi.

Nopeasti ohi Kerholta

Suomalaisen jääkiekkokevään huipennus pelataan tällä kertaa ilman hämeenlinnalaisia. HPK:n miesten puolen kiekkokausi päättyi lopulta nopeasti. Edustusjoukkue putosi kahdessa ottelussa Ilvekselle, A-nuoret neljässä pelissä niin ikään Ilvekselle, B-nuoret suoraan kolmessa ottelussa Jokereille ja C-nuoret myös kolmessa pelissä Tapparalle.
Liigajoukkue lähti pudotuspelien villi kortti -kierrokselle varmasti puolivälierät mielessään, mutta toisin kävi. Nuori ja ennakkoluuloton Ilves ei turhia nöyristellyt, vaan eteni jatkoon – ensimmäistä kertaa kaksikon välisisissä pudotuspelikamppailuissa. Ja pakko sanoa, että ansaitusti. Vaikka paras kolmesta -sarja onkin lyhyt, ei suoraan kahdessa pelissä tapahtunut ratkaisu jätä jossiteltavaa.
Kerhon joukoissa mietitään varmasti jonkin aikaa, mitä pelille tapahtui helmikuun maaottelutauon jälkeen. Totuus on kuitenkin, että joukkue voitti vain pari reilusta kymmenestä ottelustaan ja valahti neljänneltä sijalta ja puolivälierien kotiedulta säälipleijareihin.
Ensi viikolla alkavista puolivälieristä voi odottaa mielenkiintoisia. Ilves menee runkosarjan voittajan JYPin vastustajaksi rinta rottingilla ja täynnä itseluottamusta. Mediakohu kohdistuu varmaankin pääkaupunkiseudun HIFK-Jokerit-pariin. Lukko ja KalPa ratkovat yhden välieräpaikan ja Ässät saa vastaansa joko Bluesin tai Kärpät.

Louhella kova tunnekuohu

Uransa tähän kauteen päättävä Jyrki Louhi ei päässyt tällä kertaa nauttimaan pudotuspeleistä pitkään. Kokenut hyökkääjä otti karvaan pettymyksen rauhallisesti.
-Loppu tulee aina aika äkkiä. Ainahan pelit ovat pienestä kiinni, mutta itse uskon siihen, että ratkaisevat asiat tehdään pitkin kautta. Ne vain kulminoituvat tähän loppuun. Jääkiekkojumalat ovat aina sen puolella, joka sen ansaitsee. Me emme ehkä tämän talven tavoilla ja oppimiselle enempää ansainneet, Louhi mietti.
Lopettamisestaan jo aiemmin päättänyt Louhi oli kentällä sunnuntain ottelun viimeisessä vaihdossa. Eniten HPK:ssa liigaotteluilta tahkonnut hyökkääjä myönsi, että sisällä kuohui.
-Vähänhän tämä on sekavaa. Paluuta ei enää ole. Tähänkään halliin en enää tule kokemaan tunnekuohuja. Nyt se kuohu oli negatiivinen – ja erittäin kova.
Jykä näki ja koki Kerhossa paljon, muun muassa vuoden 2006 mestaruuden ja viime kevään hopean.
-Viime vuonna kärsimme ja arki oli yhtä kiirastulta jouluun asti. Silloin sitoutuminen ja halu menestyä syntyivät ja olimme tässä vaiheessa äärimmäisen kovassa vireessä. Nyt meillä oli viimeinen kuukausi vähän rankempaa, eikä onnistumisia ollut niin paljon. Ehkä se näkyi pelaamisessamme rentouden puutteena. Ilves oli tähän hetkeen valmiimpi, Louhi päätti.

Menot