Uutiset

HPK:n kiekkonaiset Nukarin ja Nurmen komentoon

Pari viikkoa sitten naisten ensimmäisen suomenmestaruutensa voittanut HPK-naisten jääkiekkojoukkue saa uusiksi valmentajikseen Tuomo Nukarin ja Timo Nurmen. Päävalmentajaksi tuleva Nukari solmi seuran kanssa kahden ja Nurmi yhden vuoden sopimuksen.

HPK-naisten kiekkojoukkueen manageri Jorma Hassinen ja toiminnanjohtaja Ville Kalliomäki ovat tyytyväisiä kaksikon sopimuksiin.

-Saimme kokeneen kaksikon viemään projektiamme eteenpäin, Hassinen sanoo.

Kalliomäen mukaan seuralla oli paljon valmentajaehdokkaita.

-Tämä on joukkueelle paras mahdollinen kokonaispaketti, Kalliomäki jatkaa.


Uusi haaste

Sekä Nukarilla että Nurmella on vankka kokemus HPK:n nuorten joukkueiden valmennuksesta ja toissa kaudella kaksikko veti yhdessä B2-nuorten SM-sarjajoukkuetta. Naisia valmentajat luotsaavat ensimmäistä kertaa.

-Suomen naisjääkiekko on lähellä maailman huippua. Olisi hienoa, jos pystymme auttamaan sitä vielä askeleen lähemmäksi, Nukari sanoo.

-Tarkoitus olisi viedä toimintaa astetta ammattimaisempaan suuntaan. Se on ollut sitä jo aiemmin, mutta vielä askeleen lähemmäksi huippu-urheilua. Iso tavoite on joukkueen menestyksen lisäksi viedä yksilöitä eteenpäin. Kolmen vuoden päästä Sotshissa olisi hieno nähdä tämän joukkueen pelaajia. Silloin olisimme töissämme onnistuneet, päävalmentaja jatkaa.

Nukari oli heti valmis mestarijoukkueen päävalmentajaksi.

-Kun tällainen mahdollisuus tarjoutui, olin siihen heti valmis. Odotan kautta mielenkiinnolla, toukokuun alussa joukkueen kanssa harjoitukset aloittava Nukari sanoo.

Myös Nurmi odottaa mielenkiinnolla tulevaa.

-Jos edelliskauden mestarijoukkueeseen pyydetään valmentajaksi, ei siitä vain voi kieltäytyä. Koen naisten valmentajaksi lähtemisen isona haasteena. Tässä oppii itsekin lajista uutta, Nurmi kertoo.

Kerholla on ensi kaudella uusia haasteita, kun joukkue pääsee pelaamaan seurajoukkueiden Euroopan mestaruudesta.


17 sopimusta

Kerholla on kasassa tällä hetkellä 17 pelaajasopimusta. Uusina pelaajina joukkueeseen liittyvät vuonna 1995 syntynyt puolustaja Elise Heikkilä kolmen vuoden sopimuksella ja kaksivuotisen sopimuksen tehnyt vuonna 1994 syntynyt hyökkääjä Jonna Pitkänen. Heikkilä on pelannut aiemmin juniorijääkiekkoa pääasiassa poikien kanssa. 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueryhmään kuulunut Pitkänen on Riihimäen Nikkareiden kasvatti.

-Runko on hyvin kasassa. Uskon että meillä on taas ensi kaudella jalkeilla iskukykyinen joukkue, Hassinen sanoo.

Ainoa varma poislähtijä HPK:sta on puolustaja Tea Villilä, joka jatkaa uraansa ulkomailla. (HäSa)