Uutiset

HPK:n kiekkonaisille niukka vierastappio

HPK:n jääkiekkonaiset kärsivät myöhään lauantai-iltana karvaan tappion, kun JYP otti joukkueesta SM-sarjan ottelussa voiton maalein 5–4 (4–2, 0–2, 1–0).

HPK tuli toisessa erässä kahden maalin takaa tasanumeroihin 4–4, mutta Sanni Hakala onnistui kolmannen erän puolivälin ylivoimalla iskemään JYPin voittomaalin. Syöttöpisteen jyväskyläläisten voittomaaliin saivat Suvi Vacker (1+1) ja Marjo Voutilainen (0+2).

HPK onnistuivat maalinteossa Maija Otamo (1+1), Jutta Stoltenberg, Riikka Noronen (1+1) ja Kristina Brown. JYPin tehonaisia oli neljä syöttöpistettä merkkauttanut Jenni Hiirikoski.

– Yhdeksästä maalista neljä pomppi puolin ja toisin omista pelaajista sisään. Säkäpomppuja oli paljon. Kumpikin joukkue pelasi hyvää jääkiekkoa, jota tuomari (Jesse Leed) pilasi. Jäähyjä tuli hirveä määrä kummallekin ihan tasapuolisesti, mutta pienistä hipaisuista jäähylle lähdettiin. Voittomaali oli harmittava. Hyvin torjunut maalivahtimme Maija Hassinen-Sullanmaa torjui ensimmäisen laukauksen ja kiekko pomppasi Hakalan luistimesta maaliin. Täysin laillinen osuma se oli, mutta harmittava. Tämä oli kuitenkin meiltä hyvä peli, joten päätä ei kannata laittaa pensaaseen, kertasi HPK:n valmentaja Jarkko Julkunen ottelua.

Hassinen-Sullanmaa torjui Kerhon maalissa 40 kertaa. Tiina Ranne selvisi JYPin maalissa 27 torjunnalla. Kerho kohtaa sunnuntaina kotiottelussaan Espoon Bluesin.

– Loukkaantumisia meille tippui taas. Iida Haakana sai lämärin jalkaansa eikä varmaan pelaa pitkään aikaan. Anniina Kaitalalla taisi mennä olkapää pois paikaltaan. Riikka Norosella vanhat vaivat saivat tärskyn, kun hän törmäsi omaan pelaajaan. En ole varma pystyykö hän pelaamaan sunnuntaina, Julkunen mietti. (HäSa)

Asiasanat