Uutiset

HPK:n Kiira Laine torjuu kotikisoissa

Kuudennet alle 18-vuotiaiden tyttöjen jääkiekkoilun maailmanmestaruuskisat järjestetään vuodenvaihteessa Suomessa. Suomen joukkueen maalissa torjuu HPK:n kasvatti Kiira ”Kirppu” Laine, joka on HPK:n naisten joukkueessa saavuttanut sekä SM-pronssimitalin että seurajoukkueiden EM-pronssin.

Suomen joukkueessa on sekä edellisissä MM-kisoissa pelanneita tyttöjä että uusia kasvoja, kuten Laine.

– Suomen joukkue on taisteleva, luja ja ratkaisukeskeinen, Laine kuvailee.

Kiira Laineen tavoite jääkiekossa on kirkastaa SM-mitali kullaksi sekä päästä pelaamaan olympialaisiin. Esikuvakseen Laine mainitsee Miikka Kiprusoffin.

– Jääkiekko tuntuu siltä omalta jutulta, ja sen parissa on hauska viettää aikaa. Parhaita kiekkomuistoja ovat ensimmäiset harjoitukset poikien kanssa ja ensimmäinen nollapeli SM-sarjassa, Laine kertoo.

Laine opiskelee Hämeenlinnan lyseon lukiossa, ja koulukirjojen ohessa hän lueskelee Harry Pottereita. Laineen toiveammatti ei ole kuitenkaan velho, eikä kiekkoilijakaan, vaan palomies. ”Ei tarvitse olla paras, riittää kun on muita parempi”, on Kirpun motto.

Vuoden 2013 Tyttöjen alle 18-vuotiaiden jääkiekon MM-kisat pelataan ensimmäistä kertaa Suomessa 29.12.2012–5.1.2013. Pelipaikat ovat Vierumäki ja Heinola. Tyttöjen MM-kisoissa kilpailee kahdeksan maata kahdessa lohkossa.

Suomi pelaa A-lohkossa, jonka muut maat ovat Kanada, Saksa ja Unkari. B-lohkossa pelaavat Yhdysvallat, Ruotsi, Tšekki ja Venäjä. Suomi pelaa kaikki ottelunsa Heinolassa. Muuten Heinolassa ja Vierumäellä pelataan kummankin lohkon otteluita. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic