Uutiset

HPK:n kiireinen viikko päättyy Ässien kohtaamiseen

HPK:n liigajoukkue ei ole ennättänyt lepäillä laakereillaan tällä viikolla. Joukkue kohtasi keskiviikkona kotikaukalossaan Rauman Lukon ja heti seuraavana päivänä meno jatkui Oulussa Kärppien vieraana. Oulun reissultaan Kerho palasi perjantaina iltapäivällä ja tiiviin viikkonsa joukkue päättää lauantain Ritariareenan otteluun Porin Ässiä vastaan.

HPK:lla on takanaan voitokas Oulun ottelu, josta kaksi pistettä irtosi kuitenkin vasta jatkoajalla. Kerhon valmennusjohtoon kuuluva Juha Lehtola kuvaili torstain peliä kaksijakoiseksi kamppailuksi.

– Ensimmäinen erä oli aika tasainen, mutta toinen erä oli meiltä ehkä kauden huonointa peliä. Jalka ei tahtonut nousta millään, ja kyllähän Kärpätkin pelasi hyvin. Onneksi pääsimme kuitenkin kolmanteen erään vain maalin erolla ja pelimmekin lähti taas sujumaan. Jaskan (Janne Lahti) tasoitus oli todella hieno vempautus.

– Jatkoajalla Emil (maalivahti Larmi) otti sitten muutaman hyvän kopin, ja Filippehän (Cornet) ei kyllä tarvitse montaa maalipaikkaa onnistuakseen, maalivahtivalmentaja Lehtola muisteli.

Kerho on menestynyt tällä kaudella hyvin Liigassa. Vapautuneilla esityksillä on saatu tulosta aikaan ja samalla kaavalla jatketaan todennäköisesti lauantainakin. Ässiä vastaan joukkue viimeistelee taktiikkansa kuitenkin vasta lauantaiaamuna.

 Ässät on fyysinen joukkue, joka taklaa kovasti ja ajaa maalin takaa pois. Meidän pitää ottaa momentum pois ja pyrkiä hallitsemaan kiekollista peliä, Lehtola pohtii.

Lehtola on saanut paljon kiitosta työstään Kerhon veskarivalmentajana. Emil Larmista ja Antti Karjalaisesta Kerho on saanut tasavahvan duon.

– Kaksi hyvää veskaria antaa mahdollisuuden hieman miettiä myös vastustajaa. Esimerkiksi Lukkoa vastaan Antti oli maalilla, sillä hän tuntee raumalaiset. Kolmen pelin viikoilla toiselle tulee aina kaksi peliä ja tällä kertaa viikon päättää Emil, sillä Antti on kuumeessa. Toisen maalivahdin saamme Ukko-Pekka Luukkosesta, joka oli vielä perjantaina A-nuorten mukana Lappeenrannan turnauksessa, Lehtola kertoo.

HPK:n kokoonpanoon tulee muitakin muutoksia.

– Kuumeessa on nimittäin jokunen muukin kaveri, emmekä jatka ihan samalla kokoonpanolla kuin Oulussa. Onneksi meillä on miehiä rotaatiossa, Lehtola muistuttaa.

Kerhon uusi kanadalaispakki Shane O’Brien ei kuitenkaan ennätä vielä lauantain peliin. Hän saapuu Hämeenlinnaan vasta sunnuntaina. HäSa

Katso videoHPK:n pelaajan haastattelu ottelupäivän aamuharjoitusten jälkeen osoitteessa www.hameensanomat.fi.

Asiasanat

Päivän lehti

30.10.2020

Fingerpori

comic