Uutiset

HPK:n kiri ei Turussa onnistunut

HPK jäi tiistai-iltana jääkiekkoliigassa pisteittä. Kerhoa Turussa isännöinyt TPS oli vieraitaan parempi numeroin 4–1 (1–0, 0–0, 3–1).

Erik Thorell teki kotijoukkueelle kaksi maalia ja kummankin HPK:n maalin edestä. Ensimmäisellä kerralla Kerhon maalivahti Emil Larmi torjui Jasper Lindstenin läpiajon, mutta Thorell pääsi ensimmäisenä irtokiekkoon kahden HPK-pelaajan välistä. Toisellakin kerralla Larmi onnistui hoitelemaan Lindstenin ensimmäisen yrityksen, mutta Thorell oli taas kiekossa ensimmäisenä.

– Läpiajo tuli jostain pompusta, mutta ensimmäisen kiekon Emil torjui ja sen jälkeen tilanne oli huonosti puolustettu. Toisessa pakilla oli viivassa kiekko, ja sen olisi voinut laittaa jämäkästi syvään, sillä meillä oli maalin takana äijiä. Siinä muuten ihan hyvin pelanneen uuden puolustajan olisi pitänyt pystyä pelaamaan paremmin, arvioi HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen.

HPK:sta isoimman mielenkiinnon kohteena oli juuri ensimmäisen pelinsä joukkueen puolustuksessa pelannut slovakialainen Richard Stehlík. Maanantaina Hämeenlinnaan matkustanut ja vasta tiistaina iltapäivällä peliluvan saanut Stehlík pelasi debyytissään 15.54 ja toi jämäkkyyttä Kerhon takalinjoille.

– Peli oli tietysti ensimmäinen uudessa paikassa ja vähän kovatempoisemmassa pelissä. Mielestäni hänkin veti ihan ok-suorituksen. Uskon, että hän myös parantaa vielä.

Kolmannen ja neljännen maalinsa TPS pääsi tekemään tyhjään maaliin. Ensin onnistui Topi Taavitsainen ja vähän myöhemmin Dave Spina.

– Saimme kohtuullisen lähdön, mutta TPS sai maalin ja vei sen jälkeen ottelua. Toisen erän alussa saimme paljon jäähyjä, mikä sotki meitä emmekä päässeet peliin mukaan. Muutenkin ensimmäisen 40 minuutin aikana puolet pelaajista oli oikein hyvin asiallaan, mutta puolet ei päässyt oikein millään peliin mukaan. Tuli paljon huonoja valintoja ja peli meni sekavaksi, Pennanen sanoi.

Oskari Manninen teki Kerhon ainoan maalin kolmannen erän lopussa, kun joukkue haki 2–1-kavennusta kuudella kenttäpelaajalla. Syöttöpisteen Mannisen osumaan sai Niko Kapanen.

Waltteri Hopponen pääsi avauserässä läpi, mutta ei onnistunut. Kolmannessa erässä Kerhon parhaat paikat tulivat kotijoukkueen toisen maalin jälkeen, mutta riittävästi niitä lopulta oli jopa tasoitukseen asti.

– Kolmannessa erässä olimme hyviä ja joukkue osoitti luonnetta, vaikka TPS saikin vähän kismittävän 2–0-maalin. Jauhoimme, pystyimme luomaan kahdeksan ok-paikkaa ja pääsimme vielä maalin päähän. Siihen pitää olla tyytyväinen. Sen verran limiitillä mennään, että kaikkien täytyy pelata hyvin, jos TPS:n haluaa täällä voittaa, Pennanen muistutti.

Pennasen mielestä Kerho oli tiistaina parempi kuin lauantaina HIFK:ta vastaan.

– Peli meni stepin eteenpäin. Se on tietysti positiivinen asia. Lisäksi pelasimme seitsemään päivään neljännen pelin, mutta saimme silti hyvän kolmannen erän. Joukkue jaksaa ja on hyvässä kunnossa ja myös siihen voi olla tyytyväinen.

HPK pelaa vielä yhden ottelun ennen marraskuun ensimmäisen viikon maajoukkuetaukoa. Kerho saa lauantaina Ritariareenaan vieraita Vaasasta, kun entisten kerholaisten Ville Viitaluoman, Tuomas Vänttisen, Aleksi Laakson, Mika Järvisen ja Rasmus Rinteen edustama Sport tulee sen vastustajaksi. HäSa

Katso videoHPK:n pelaajan haastattelu osoitteessa www.hameensanomat.fi

Asiasanat

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic