Uutiset

HPK:n kokoonpanossa taas miettimistä

Loukkaantumiset runtelevat montaa jääkiekkoliigan joukkuetta, eikä HPK ole poikkeus. Kerhon päävalmentajalla Har-
ri Rindellillä riittää taas funtsittavaa, kun hän rakentaa kokoonpanon illan KalPa-otteluun.

– Itkuvirsiä on turha veisata, mutta yhteenkään otteluun emme ole saaneet valita joukkuetta kaikista pelaajista. Iso mietintä on nytkin. Torstain harjoituksista meiltä puuttui neljä hyökkääjää, selvittää HPK:n päävalmentaja Harri Rindell.

Loukkaantuneet Marko Luomala ja Juuso Honka eivät Rindellin mukaan pelaa missään nimessä perjantaina ja lauantaina Tampereella Tapparaa-vastaan. Janne Kolehmainen potee flunssaa niin kuin myös HPK:n valmentaja Petteri Hirvonen. Jaakko Turtiaisella on puolestaan pieni jalkavamma.

– Näillä näkymin Alexin (Leavitt) ja Oton (Paajanen) ketjut pysyvät, mutta muut ovat auki. Kokoonpano selviää vasta perjantaiaamuna. KalPa-ottelussa maalia vartioi Mika Järvinen, Rindell kertoo.

Voi olla, että Kerho ottaa illaksi apua omista A-junioreista. Valmiudessa liigadebyyttiin ovat ainakin nuorten liigassa hienosti aloittaneet Marko Rairama ja Robert Leino.

– Sellainenkin mahdollisuus tietysti on, että yksi puolustaja – ehkä Alatalon Santeri – nousee hyökkäykseen. Mutta turha näitä on spekuloida. Katsotaan sitten perjantaiaamuna, mikä on tilanne.

KalPa on aloittanut kauden vahvasti.

– Olen nähnyt kaksi KalPan peliä. Se hallitsi Jokereita vastaan, vaikka hävisi. Pelicans-ottelussa KalPalla oli räjähtävä lähtö. Se on erittäin liikkuva joukkue ja sillä on lentokeli tällä hetkellä.

KalPallakin on ollut loukkaantumishuolia. Muun muassa Sami Kapanen on sairaslistalla.

Hyvä nousu Turussa
HPK palasi voittajien ruotuun tiistaina Turussa. Nousu ilman maalivahtia tasoihin ja jatkoaikavoitto maistuivat tappioiden jälkeen.

– Puolivahingossa pääsimme peliin mukaan. Se oli tosi tärkeä nousu. Nyt on paljon parempi tilanne lähteä perjantain peliin, arvioi Turun voiton pääarkkitehti Arsi Piispanen.

– Kaksi pistettä viikon alkuun helpottaa, kun niitä vielä on tällä viikolla jaossa kuusi. Sekin oli hyvä, että jätimme jumbosijan, hän jatkaa.

Piispasen johtama ketju (laidoilla Niko Nieminen ja Janne Kolehmainen) on ollut Kerhon ehkä vahvin osa. Se on pelannut paljon, vastuulle on tullut sekä ylivoimaa että alivoimaa.

– Tietysti helpottaa, kun ketju pysyy samana. Pyrimme tekemään paljon töitä. On pyrittävä pelaamaan suoraviivaisesti ja voittamaan kaksinkamppailuita. (HäSa)

Pictures

Arsi Piispanen Juhani Salo / Häsa