Uutiset

HPK:n lentopallonaisia maajoukkueeseen

Päättyneellä lentopallon Mestaruusliigan kaudella pronssia voittaneen HPK-naisten joukkueen pelaajia on mukana maajoukkuevalmentaja Tapio Kangasniemen tiistaina julkistamassa 25 pelaajan ryhmässä. HPK:sta saivat valinnan passari Katja Kylmäaho, hakkuri Piia Korhonen ja keskipelaajat Michaela Madsen, Karoliina Friberg ja kesken pudotuspelikauden Kerhoon liittynyt Roosa Nieminen.

Kylmäaholla (16 ottelua) ja Korhosella (9) on kokemusta maajoukkueesta aiemminkin, mutta keskipelaajakolmikko metsästää vielä vyölleen ensimmäistä aikuisten maaottelua.

– Viime kerralla karsiuduin maajoukkueen 14 pelaajan pelaavasta kokoonpanosta mielestäni kokemuksen puutteen vuoksi. Olen mielestäni nyt paljon valmiimpi antamaan maajoukkueelle tuonkin kokemuksen jälkeen sen mitä minulla on tarjota. Kunhan saan selkäni kuntoon, olen valmis, Madsen sanoo Lentopalloliiton tiedotteessa.

Maajoukkueen kesän päätavoite on Etelä-Koreassa Gwandjussa käytävät Univerisaadit eli ns. opiskelijoiden olympialaiset.

– On todella upeaa, että pääsimme tähän turnaukseen ja saamme näin hienon mahdollisuuden kehittää peliämme, päävalmentaja Kangasniemi sanoo.

Asiasanat

Päivän lehti

30.3.2020