fbpx
Uutiset

HPK:n meno ei hyytynyt Pihtiputaalla

HPK-naiset on aloittanut vakuuttavasti lentopallon Mestaruusliigan puolivälierät LiigaPlokia vastaan. Joukkue voitti selvin 3–0-numeroin keskiviikkona Hämeenlinnassa pelatun ensimmäisen pudotuspelin ja samanlainen meno jatkui lauantaina Pihtiputaalla Kerhon jyrätessä vastustajansa erin 3–1 (25–21, 25–17, 22–25, 25–17).

Kerhon peli sujui hyvin vieraskentälläkin. Yhden erän joukkue kuitenkin menetti syöttöpelin hieman pehmennyttyä.

– Voittoerissä olimme vastaavasti tänään todella hyviä. Kolmannessa erässä puolustus- ja syöttöpelimme hieman väsähti, mutta ottelun lopun tulimme taas hyvin, summasi peliä HPK:n valmennustiimiin kuuluva Sami Stenius.

HPK lähtee suosikkina myös sunnuntaina Elenia-areenassa kello 18 alkavaan kolmanteen puolivälierään. Voitolla joukkue löisi jo poikki otteluparin.

Jos LiigaPloki onnistuu voittamaan Kerhon, jatketaan pelejä tiistaina Pihtiputaalla ja tarvittaessa vielä torstaina Hämeenlinnassa.

Hyvän ottelun lauantaina pelannut Kerhon libero Saana Koljonen lupaa joukkueensa etenevän välieriin lyhimmän kaavan mukaan.

– Meillä on nyt niin hyvä tsemppi päällä, että lyömme kyllä sarjan poikki sunnuntaina. Näin olemme suunnitelleet, sillä pääsemme sen jälkeen valmistautumaan hyvin välieriin, joissa meno on jo kovempaa, Koljonen muistuttaa.

Koljonen ei kuitenkaan halua aliarvioida pihtiputaalaisia. Hän muistutti, että Ploki ylsi lauantaina paljon parempaan peliin kuin ensimmäisessä kohtaamisessa.

– Peli oli paljon tasokkaampi. Pallot olivat pitempiä, ja molemmat joukkueet saivat tehdä töitä ihan tosissaan. LiigaPloki puolusti jo aika hyvin ja syötteli myös aika pahoja palloja. Pystyimme kuitenkin vastaamaan koko ajan kaverin peliin. Heikkojen hetkien jälkeen rivimme olivat aika pian taas kunnossa, Koljonen kertoi.

HPK:lle entinen pisteitä takoi hakkuri Piia Korhonen, joka ylsi teholukuihin 17/+13. LiigaPlokin ykkönen oli yhdysvaltalainen yleispelaaja Courtney Felinski (17/+2). HäSa

Asiasanat

Menot