Uutiset

HPK:n mestareilla mukava viikonvaihde

HPK:n liigajoukkue ei ole saanut viikonvaihteen aikana vahvistuksia, vaikka kovia kiekkoilijoita Hämeenlinnan seudulla on vilahdellutkin. Oranssit sydämet sykkivät tällä kertaa nostalgisissa tunnelmissa kevään 2006 liigamestareiden kokoonnuttua muistelemaan menneitä. Mukana oli parisenkymmentä mestarijoukkueen pelaajaa taustajoukkoineen ja tietenkin päävalmentaja Jukka Jalonen – katsomassa vähän päältä, että kaikki sujuu pelikirjan mukaan.

– Kyllä kymmenen vuotta on mennyt yllättävän nopeasti. Olemme tavanneet aina silloin tällöin, mutta näin suurella porukalla emme ole vielä kokoontuneet. Pelaajat aloittivat viikonlopun viettämisen jo perjantaina ja minä liityin porukkaan tänään (lauantaina). Mukavaa on kuulemma ollut ja meno sen kuin vain paranee, kun pääsemme pelaamaan golfia ja tennistä, Jalonen arveli.

Jalosen ura lähti raketin lailla nousuun HPK-vuosien jälkeen. Liigamestaruuden ja kolme pronssia Kerhossa saavuttanut Jalonen on myöhemmin juhlinut maailmanmestaruuksia ja olympiapronssia, mutta ei unohda milloinkaan Kerhoa.

– Oli todella hienoa kuulua kerholaiseen tiimiin, jossa kaikki puhalsivat yhteen hiileen. Mestaruusjuhlat olivat kaiken huipennus, mutta koko organisaatio oli paiskinut hommia kovasti jo paljon pitempään. Olihan se sitten ihan huikea tunne saavuttaa jotain suurta. Pudotuspeleissä oli välillä tiukkaakin, mutta hienosti koko joukkue venyi loppuun saakka ja pystyimme voittamaan Ässät finaalissa. Varsinkin Miika Wiikman oli maalissa aivan jäätävä.

– Myös omalle uralleni HPK:n mestaruus oli ehkä se tärkein käännekohta, sillä pian sen jälkeen sain mahdollisuuden näyttää taitojani A-maajoukkueessa. Kyllä monta asiaa opin kerholaisena vuosina 2001–2007. Timo Lehkosen ja Jari Kaarelan kanssa oli hyvä valmentaa HPK:ta, Jalonen myöntää.

HPK:n kultajoukkueen tapaamisen järjestelyistä vastasivat HPK Liiga oy:n markkinointipäällikkö Hannu Savolainen ja myyntipäällikkö Jukka-Pekka Laamanen. Kerhon mestarijoukkueessa pelanneelle Laamaselle menestysjoukkueiden tapaamiset ovat tuttuja myös Kärpistä, jossa Lamppu saa fiilistellä menneitä kahdenkin mestariporukan kanssa.

– Tämä on meille yhteinen ja ikuinen side. Tästä kulttuurista on helppo pitää kiinni. Meillä on ollut todella mukavat muistelotuokiot, Laamanen sanoi.

Kerhon mestarit ennättivät viikonvaihteen aikana muun muassa saunoa ja kalastella HPK-legendan Pentti Pietilän vieraana.

– Keikkamme alkoi perjantaina Penalla ja jatkui heti seuraavana aamuna Linna Golfin aamiaisella, jonka jälkeen osa lähti pelaamaan golfia ja osa tennistä. Illallakin on vielä luvassa ohjelmaa, Laamanen kertoi.

Kultajoukkueen kapteeni Mikko Jokela viihtyi hyvin Hämeenlinnan reissullaan. Uraansa edelleen Itävallassa jatkava Jokela kokee myös olevansa aina kerholainen.

– Kyllä se tunne taas vahvistui, kun näki nämä jätkät. Kaikki tässä korostaa sitä yhteisöllisyyttä ja kaveruutta, jolla hyvä joukkue menestyy, mutta kyllä se vaan niin tärkeä seikka onkin. Siitä sidettä, joka siitä syntyy, on hieman vaikea kuvaillakin, Jokela pohtii.

Maalivahti Miika Wiikman oli Kerhon sankareita keväällä 2006. Pudotuspelien parhaana palaajana palkittu veskari ei kuitenkaan halua nostaa itseään esiin liikaa.

– Kenttäpelaajat hoitelivat hommansa täydellisesti. Sellaisen joukkueen takana oli helppo pelata. Ei vastustajilla ollut oikein pahoja maalipaikkoja finaaleissakaan, Wiikman muisteli.

Wiikman on pelannut monen muun entisen kerholaisen tavoin eri puolilla maailmaa. Tällä hetkellä hän on englantilaisen Nottinghamin Panthersin riveissä.

– Myös minun oli aika helppo lähteä luomaan uraani Kerhon jälkeen, Wiikman pohti. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

3.7.2020