Uutiset

HPK:n mestarit eivät lepää laakereillaan

HPK:n puolustaa tulevalla kaudella lentopallon naisten suomenmestaruutta. Tehtävä ei ole helppo, mutta ei mahdotonkaan. Selvää on, että Kerho starttaa kauteen suosikkina siinä missä Salon kestomenestyjä LP Viesti ja LP Kangasalakin.

– Joukkueessa on hyvä tunnelma ja ilmapiiri. Olen tyytyväinen ensimmäiseen harjoitusviikkoon ja pelaajiin, jotka tänne on valittu, vakuuttaa HPK:n italialainen päävalmentaja Luca Chiappini.

Hänen mukaansa HPK:lla on nyt erilainen joukkue verrattuna viime kauteen.

– En osaa kuitenkaan vielä sanoa, onko tämä joukkue parempi tai huonompi.

Kerhon mestarijoukkueen erinomaiset yhdysvaltalaiset Keao Burdine ja Lindsay Stalzer eivät enää ole ryhmässä. Myös liberon roolissa loistanut Saana Koljonen on siirtynyt ulkomaille. Anna Boricheva on puolestaan vaihtanut Kerhossa roolia pelaajasta joukkueenjohtajaksi.

Uusia HPK:n ulkomaan apuja ovat LP Kangasalan joukkueessa viime kaudella pelannut Allison Mayfield ja Sveitsistä Suomen kentille palannut Hillary Hurley. Maajoukkuelaituri Salla Karhu liittyi mestarijoukkueeseen Oriveden Ponnistuksesta.

Norjan maajoukkueen hakkuri Julian Helle Mikaelsen esitteli tällä viikolla taitojaan HPK:n valmennusjohdolle. Tanskassa viime kaudella pelannut Mikaelsen on try outilla Hämeenlinnassa.

Maajoukkuepelaajat ovat parhaillaan edustustehtävissä, jotka kestävät vielä pitkään. HPK:sta Karhu, Piia Korhonen, Michaela Madsen ja Katja Kylmäaho palaavat näillä näkymin sorvin ääreen vasta syyskuun loppupuolella.

– Tietysti se on pieni ongelma. Maajoukkuetehtävien jälkeen pelaajille on annettava aikaa levätä. Eivät he ehdi olla HPK:ssa mukana kuukauttakaan ennen sarjan alkua. Toisaalta maajoukkuetehtävät ovat myös hyvä asia. Joukkueena voitimme kultaa ja työ on tuonut tulosta myös henkilökohtaisella tasolla.

Chiappinin mielestä Suomen liigassa on otteluita liian tiiviiseen tahtiin. Hänen mielestään pelaajien teknistä taitoa ei pystytä riittävästi kehittämään ja loukkaantumisriski kasvaa. Myös kauden ohjelma on yhä vähän epäselvä. Esimerkiksi Suomen cupin aikataulusta ei ole saatu tietoa.

– Ei ehditä harjoitella niin kuin pitäisi, kun pelejä on paljon. Kaksi sarjakierrosta ja sen päälle pudotuspelit riittäisivät. Jos sarja päättyy tällä ottelumäärällä huhtikuussa, sen pitäisi alkaa jo syyskuussa. Tai jos sarjakausi alkaa lokakuussa, sen pitäisi päättyä vasta toukokuussa.

Chiappinilla on ollut viime aikoina paljon muutakin mietittävää kuin lentopallo, kun hänen synnyinseudullaan Italian keskiosassa oli tuhoisa maanjäristys.

– Olen ollut suruissani, mutta emmehän me näille asioille mitään mahda. Maanjäristyksen keskus oli 30 kilometrin päässä kotitalostani. Äitini kertoi, että he lähtivät järistyksen alkaessa talosta pakoon. Omaiseni eivät loukkaantuneet ja myös talomme kuin ihmeen kaupalla ehjänä – meillä oli onnea onnettomuudessa, kertoi Chiappini, jonka oma koti on hänen vaimonsa synnyinseudulla Pohjois-Italiassa ja tietysti myös Hämeenlinnassa.

Asiasanat