Urheilu Uutiset

HPK:n naiset aloittivat välieräsarjan tappiolla

Jääkiekon naisten SM-sarjan runkosarjan voittaja Oulun Kärpät piti pintansa HPK:ta vastaan torstaina Oulussa pelatussa ensimmäisessä välieräottelussa.

Peliä hallinnut Kärpät voitti Kerhon maalein 3–1 (1–0, 1–1, 1–0).

Jasmin Hulanmäki vei kotijoukkueen johtoon ensimmäisessä erässä Niina Mäkisen maalilla. Suvi Käyhkö ja Johanna Koivisto saivat osumaan syöttöpinnan.

Toisessa erässä Kerho kiri rinnalle Anniina Kaitalan onnistuttua maalinteossa. Sari Wäänänen kuittasi oululaiset kuitenkin uudelleen johtoon enne erätaukoa. Voittomaaliksi jääneen maalin alustivat Mira Jalosuo ja Reetta Lindholm.

Kolmannen erän alussa Jasmin Hulanmäki sinetöi loppunumerot Saila Saaren syötöstä.

HPK:n maalivahti Tiina Ranne sai huhkia hommia vähintään riittävästi. Ranne torjui tilaston mukaan peräti 48 laukausta, kun Kärppien veräjänvartija Anni Keisala pääsi 8 torjunnalla.

– Taso on nyt nähty ja se on kova taso. Emme olleet tässä pelissä ihan ytimessä. Olemme kuitenkin hävinneet vasta yhden ottelun. Ei muuta kuin eteenpäin ja kohti lauantaita, kertoi HPK:n naisten joukkueen päävalmentaja Marko Rahikainen.

Rahikaisen mukaan HPK:llakin oli torstaina paikkansa ensimmäisessä ja toisessa erässä.

– Ei saatu kuitenkaan kiekkoa sisään. Maalivahtimme Tiina Ranne ja maalin tehnyt Anniina Kaitala pelasivat hyvän ottelun, valmentaja arvioi.

HPK ja Kärpät kohtaavat toisen kerran lauantaina kello 14 Metritiski-areenassa. Sen jälkeen joukkueiden linja-autot menevät kohti Oulua, jossa pelataan sunnuntaina kolmas ottelu. Finaalipaikka heltiää kolmella voitolla. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

7.6.2020