Uutiset

HPK:n naiset hukkasivat kolmen maalin kotijohdon

Hämeenlinnan Pallokerho joutui pettymään lauantaina jääkiekon naisten SM-sarjassa. Metritiski-areenassa vieraillut kuopiolainen KalPa nousi kolmen maalin tappioasemasta lopulta 5-4 (1-2, 1-2, 2-0, 1-0) -jatkoaikavoittoon.

KalPan sankari oli Tanja Niskanen, joka teki joukkueensa voittomaalin. Niskanen onnistui Katja Jäppisen yllättämisessä ylivoimalla, kun jatkoaikaa oli jäljellä 1.11. Syöttöpisteen osumaan merkkautti Johanna Juutilainen (0+2).


Avauserä Kerholta hyvä

Kerho oli avauserässä hyvä. Joukkue loi tilanteita Josetta Puustisen vartioimalle KalPa-maalille. Sanna Lankosaari onnistui kaksi kertaa maalinteossa, mutta myös KalPa sai rikottua erän aikana kuparisensa.

-Ensimmäistä erää oli hieno katsella. Ainoa lipsahdus oli vastustajan maali, mutta se ei haitannut. Peli toimi kuin junan vessa. Siinä oli kaikki oikein. Pakkien ja hyökkääjien välinen ero oli pieni, kommentoi HPK:n päävalmentaja Tuomo Nukari ottelun alkua.

Toisessa erässä Kerho lisäsi johtoaan kahdella ylivoimamaalilla. Ensin maalinteossa onnistui Ella Pietikäinen, ja Lankosaari viimeisteli kypärätemppunsa seitsemän minuuttia ennen erätaukoa. KalPan erän ainokaisen laukoi tasavajaalla Isa Rahunen.

-Homma meni toisessa erässä sähläämiseksi. Jaloissa olleita irtokiekkoja ei maltettu ottaa haltuun, vaan alettiin hosua. Sitten tuli paniikki ja etäisyydet kasvoivat. Sukelsimme vastaan ja paineistimme sellaisissa paikoissa, missä sitä ei olisi pitänyt missään nimessä tehdä, Nukari harmitteli.

HPK onnistui kolme kertaa maalinteossa ylivoimalla.

-Ylivoiman tehokkuus oli positiivinen asia, Nukari sanoi.

Kerho pysyi myös jäähyltä pois lähes kaksi erää.

-Meillä oli teemana, ettemme ota jäähyjä ollenkaan ja yli puolet pelistä siihen pystyimmekin. Tulos on taululla, kun aloimme ottamaan jäähyjä. Peli ei ollut kypsää kuin sen ensimmäisen erän, Nukari harmitteli.


Kärppien kimppuun

Kerho pelaa uudelleen kotona heti sunnuntaina. Se saa Metritiski-areenaan vieraakseen Oulun Kärpät.

-Yritämme saa nipun samanlaiseksi kuin se oli lauantaina 20 minuuttia. Sunnuntaina sen pitää pysyä kasassa 60 minuuttia.

HPK:n paras osa oli Venla Hovin (0+3) johtama ykkösketju, jossa laidoilla pelasivat Lankosaari ja Salla Rantanen. Riikka Noronen oli kotijoukkueelta sivussa alaraajavamman vuoksi. (HäSa)