Uutiset

HPK:n naiset jäivät nollille sarja-avauksessaan

Ajat ovat muuttuneet naisten jääkiekkoilun SM-sarjassa.

Pari kautta sitten HPK vei omia pelejään ja vastustaja useimmiten vikisi siinä rinnalla. Kerho on nuorentunut, eikä se enää dominoi naisten kaukalossa. Kokematon kotijoukkue hävisi sarja-avauksensa viime kauden hopeajoukkueelle jyväskyläläiselle JYPille selvästi 6–0 (0–0, 4–0, 2–0).

Tasoero oli selvä. HPK:n maalia vartioinut Maija Hassinen-Sullanmaa torjui peräti 62 laukausta. JYPin veräjän suulla seisoskellut Meeri Räisänen pääsi 12 torjunnalla.

Ei siinä mitään, että HPK hävisi paremmalleen. Ottelun synkin hetki nähtiin heti ensimmäisessä erässä. HPK:n puolustaja Noora Jaakkola sai pienen tönäisyn päädyn lähellä jypiläiseltä, menetti tasapainonsa ja liukui päin laitaa. Alustavan arvion mukaan Jaakkolan reisiluu katkesi.

Pelissä Kerho sinnitteli mukana ensimmäisen erän. Tiina Paananen (2+0) teki JYPin avausosuman, kun toinen erä oli vanhentunut vain yhdeksän sekuntia. Toisessa erässä vieraat tekivät neljä maalia ja peli oli käytännössä ohi.

– Jäljessä ollaan ja paljon. Osa meidän pelaajista ei vielä pysty SM-sarjan tempoon. Mutta ei auta kuin mennä eteenpäin, mietti HPK:n naisten joukkueen päävalmentaja Jarkko Julkunen.

Välilä palasi

JYP on kokenut, hyvin liikkuva ja taitava joukkue. Sillä riittää yksilön taitoa ihan eri malliin Kerhoon verrattuna.

Puolustajat Jenni Hiirikoski ja Rosa Lindstedt kuuluvat pelipaikoillaan suomalaisen naiskiekkoilun eliittiin – Hiirikoski lienee maan ykkönen. Meritoitunein pelaaja on kuitenkin paluun kaukaloon tehnyt Riikka Välilä (ent. Nieminen), joka on aateloitu jo jääkiekkoleijonaksi. Nelikymppinen Välilä lopetti uransa kymmenisen vuotta sitten, mutta yhä häneltä pelihommat käyvät – taitaapa Välilän silmissä vilkkua maajoukkue ja Sotshin olympialaiset.

Kerhoa vastaan Välilän saldo oli 1+1. Hänen ketjukaverinsa Saila Saari (2+2) ja Sanni Hakala (1+2) olivat myös hyvässä vauhdissa.

HPK jatkaa naisten SM-sarjaa sunnuntaina vierasottelulla Kuortanetta vastaan. (HäSa)

Asiasanat