fbpx
Uutiset

HPK:n naiset jäivät nollille Tampereella

HPK aloitti naisten SM-jatkosarjan lauantaina tappiolla viime kauden finaalivastustajalleen Ilvekselle. Eikä vain millä tahansa tappiolla, vaan lopputulos 6-0 (0-0, 3-0, 3-0) merkitsi hämeenlinnalaisille kauden ensimmäistä maalitonta ottelua.

Samalla Ilves karkasi kahdeksan pisteen päähän. Kun jatkosarja pelataan kolminkertaisena ja kaksi parasta pääsee suoraan välieriin, niin nyt pitää ohittaa sekä Kärpät että Blues. Ilveksen tavoittaminen vaatii jo muiden apua.

HPK joutui aloittamaan ottelun vajaanaisisena, sillä alkusarjan paras maalintekijä Salla Rantanen (14+9) oli kipeänä ja neljänneksi paras (8+14) Fanny Jalonen hautajaisissa. Vastapainoksi jo kertaalleen lopettanut Eveliina Similä pelasi kauden avausottelunsa.

-Eveliina pelaa meillä ainakin ensi viikonlopun Euroopan cupin ottelut. Hän asuu ja käy töissä Tampereella, pelaaminen meillä on aika haasteellista, sanoi valmentaja Tuomo Nukari.

Kahden runkohyökkääjän poissaolo näkyi. Vain ykkösketju Riikka Noronen, Venla Hovi ja Sanna Lankosaari sai aikaan painetta ex-kerholaiselle maalivahdille Vilma Vaattovaaralle, mutta todella vaaralliset tekopaikat jäivät vähiin.

-Toisen erän alkuun saakka kestimme hyvin tahdissa mukana, mutta Ilveksen onnekkaasti saama avausmaali sekoitti pasmat. Unohdettiin pelisuunnitelma, alkoi seisoskelu, Nukari myönsi.

Avausmaali tuli vasta ajassa 23.06. Johanna Koivula heitti kiekon maalin takaa sen eteen ja se kimposi jonkun pelaajan luistimesta ohi hölmistyneen maalivahti Maija Hassisen.

Maalin jälkeen toinen erä oli lähes yhtä maalia. Tuskaa lisäsi puolustaja Jutta Stoltenbergin loukkaantuminen 33 minuutin kohdalla. Hän törmäsi kiekontavoittelutilanteessa Reetta Aavasaloon.

Pari minuuttia myöhemmin Stoltenberg nostettiin paareille ja vietiin pukusuojaan. Hän palasi peliin kolmannessa erässä.

-Vammaa paikkailtiin teipillä. Ei siitä sen enempää, Nukari sanoi.

Hassinen ?sai urakoida

Maalivahti Hassinen torjui peräti 39 kertaa, kun Vaattovaaralle kertyi vain 17 torjuntaa. Se kertoo paljon siitä kummassa päässä pelattiin enemmän.

Koivulan onnekkaan maalin jälkeen Ilveksen Satu Niinimäki teki kolme tekomaalia, ensin kaksi ylivoimalla toisen erän lopulla ja lopullisen ratkaisun alivoimalla päätöserän alussa.

Joukkueet kohtaavat heti uudelleen tänään Hämeenlinnassa. Jalonen palaa kokoonpanoon, Rantasesta Nukari ei osannut sanoa mitään varmaa.

Ilveksen valmentaja Samuli Marjeta uskoo joukkueensa joutuvan tiukoille sunnuntaina Hämeenlinnassa pelattavassa ottelussa.

-Tällainen tulos lisäsi varmasti HPK:n haluja näyttää. Pelistä tulee vielä fyysisempi, Marjeta veikkasi.

Alkusarjassa Ilves voitti molemmat ottelut maalein 4-1. (HäSa)

Menot