Uutiset

HPK:n naiset jatkavat CEV-cupissa

HPK ja kansainvälisiä otteluitaan LP Salon nimellä pelaava Salon Viesti kohtasivat toisensa naisten lentopallon CEV-cupin 2. kierroksen toisessa osaottelussa. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Salossa HPK:n puhtaaseen 3–0-voittoon. Kerholle riitti jatkopaikkaan kaksi erävoittoa. Ne se nappasikin heti alkuunsa ja sai juhlia 16 parhaan joukkoon etenemistä.

Viesti hallitsi ottelun avauserää hienokseltaan. HPK ei päästänyt salolaisia kuitenkaan missään vaiheessa kolmea pistettä pidemmälle karkumatkalle. Kerho oli jälleen paljon kovempi, kun erän ratkaisupalloja pelattiin. Kotijoukkue erän tiukan väännön jälkeen 25–21.

Toinen erä olikin sitten alusta loppuun asti kotijoukkueen hallinnassa. HPK ei hätkähtänyt, vaikka Salo kävikin erän puolivälissä kahden pisteen johtoasemassa. Kerho hivuttautui Katja Kylmäahon syöttövuorolla rinnalle ja ohi. Se johti erää jo ratkaisevan tuntuisesti kuudella pisteellä 18–13.

Salon selkäranka oli jo katkeamaisillaan, kun pelattiin toisen erän pisin pallo. Tällä kertaa Korhosen iskulyönti painui niukasti leveäksi ja Salo oli edelleen taistelussa mukana.

Kerho ei kuitenkaan luopunut johtoasemastaan. Jatkopaikan ratkaisseessa eräpallossa passari Kylmäaho tarjoili nopean keskelle Karoliina Fribergille, joka ei namupassista erehtynyt.

Jatkopaikan jo ratkettua pelailtiin kolmas erä pois. HPK vei senkin selvästi 25–18.

HPK:n yleispelaaja Salla Karhu palkittiin joukkueensa parhaana illan ottelussa. Vahvan vastaanottopelin lisäksi Karhu saalisti 10 pistettä.

– Hymyilyttää, hymyilyttää ihan pirusti. Meillä oli tänään osittain hankaluuksia Salon kovan syötön kanssa. Me olimme taas kuitenkin astetta valmiimpia. Meillä oli mahtava fiilis joukkueessa ja kaikki olivat iloisella päällä. Omasta pelistäni löytyy aina parannettavaa, mutta kyllä se kokonaisuutena ihan hyvin meni.

HPK:n päävalmentaja Luca Chiappini oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– Me aloitimme hieman hermostuneesti, mutta sitten löysimme peliimme oikeanlaisen rytmin. Joukkueiden välillä oli tänään selkeä tasoero. Peli ei ollut parasta, mitä olemme esittäneet, mutta sillä ei ole väliä. Vain voitot ratkaisevat, joten olen tyytyväinen.

Chiappini löysi joukkueestaan vain onnistujia.

– Olen tyytyväinen kaikkien pelaajien esitykseen. Kaikkien pelaajien pitää tällaisissa peleissä onnistua. Muuten emme voi voittaa Salon kaltaista joukkuetta. Eveliina Rautiainen pelasi hyvin, vaikka hän ei ollut täydessä fyysisessä kunnossa.

Ellei ihmeitä tapahdu HPK:n tuleva vastustaja neljännesvälierissä on italialainen huippuseura Casalmaggiore, joka voitti israelilaisen Haifan joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa 3–0.

– Siitä tulee mielenkiintoista, koska Casalmaggiore on yksi Euroopan kovimmista joukkueista, ennakoi Chiappini mahdollista tulevaa vastustajaa. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic