Uutiset

HPK:n naiset jyräävät ilman erätappiota

HPK on avannut lentopallon naisten Mestaruusliigan erinomaisesti. Se on pelannut neljä ottelua, voittanut 12 erää, eikä ole antanut vastustajilleen vielä erääkään.

Kerhon kova tahti jatkui lauantaina Raksilan jäähallissa Oulussa rovaniemeläisen Woman Volleyn kotiottelussa. Hämeenlinnalaiset veivät kaksi ensimmäistä erää selvin numeroin 25–19 ja 25–17. Kolmannessa erässä WoVo rimpuili kunnolla vastaan, mutta HPK vei silti erän 25–23. Ottelu päättyi Hillary Hurleyn kovaan laitahyökkäykseen.

HPK:n ja koko ottelun paras pelaaja oli hakkuri Piia Korhonen. Hän teki Kerholle 18 (+15) pistettä. Korhonen oli ykkönen sekä hyökkääjänä (13 pistettä) että torjujana (5 pistettä).

– Alussa oli vähän nihkeätä. Piti potkia itse perseelle, että peli saatiin käyntiin – ja saatiinhan se, kentän kuningatar selvitti Yle Areenan haastattelussa.

Korhonen myönsi, että Woman Volley paransi omaa peliään kolmanteen erään.

– Saimme pidettyä kuitenkin oman syöttömme riittävän kovana ja voitimme.

HPK haluaa tälläkin kaudella tietysti voittaa mahdollisimman paljon. Korhonen kuitenkin vähän toppuutteli tv-haastattelussa innokkaimpia.

– Totta kai haluamme voittaa joka erän, kun pelaamme. Koskaan ei kuitenkaan tiedä, mitä tapahtuu.

Korhonen on vasta 19-vuotias, mutta jo maan ykköshakkuri.

– Tavoitteenani on pelata mahdollisimman hyvin ja kehittyä pelaajana, hän tiivisti.

Myös HPK:n passari Katja Kylmäaho jatkoi kotitanhuvillaan Oulussa hyvää kauttaan. Hän rakensi Kerhon peliä tarkasti ja monipuolisesti aina, kun vastaanotto onnistui edes kohtuullisesti.

Kerholta puuttui keskipelaaja Michaela Madsen. Hänen paikkansa sai Roosa Nieminen.

– Madsenin nilkka pyörähti torstain harjoituksissa. Mistään vakavasta ei ole kysymys. Hänen nilkkansa kuvattiin, eikä siitä löytynyt murtumaa. Uskon, että Madsen on mukana jo seuraavassa ottelussa, kun saamme Elenia-areenassa 25. marraskuuta vastaamme Kuusamon Pölkyn, kertoi HPK-naisten urheilutoimenjohtaja Ari Viitala.

WoVon ykköstykki oli virolainen Kristiine Miilen. Onnistujiin kuului myös Iida-Emilia Kivimurto.

Asiasanat

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic