fbpx
Uutiset

HPK:n naiset maksoivat kalavelkojaan Ilvekselle

HPK nousi jääkiekon naisten SM-sarjassa play off -viivan paremmalle puolelle lauantaina, kun se kukisti Tampereen Ilveksen maalein 5–2 (2–0, 2–1, 1–1) lauantaina Rinkelinmäellä.

Samalla Kerho maksoi Ilvekselle kalavelkojaan. Puolitoista viikkoa sitten hämeenlinnalaiset hävisivät vierasottelunsa tamperelaisille.

– Pelasimme kaksi erää erittäin hyvin, kehui HPK:n naisten joukkueen päävalmentaja Jarkko Julkunen omiaan.

Kahden erän jälkeen HPK johti peliä jo 4–1. Anniina Kaitala ja Riikka Noronen olivat tehneet siihen mennessä kaksi maalia naiseen. Kolmannessa erässä Hanna Honkonen niittasi HPK:n viimeisen ja viimeistään silloin homma oli käytännössä selvä.

Ketjut Honkonen (1+1)–Noronen (2+1)–Katja Nurmesniemi (0+2) ja Susanna Niemelä (0+1)–Emmi Leinonen (0+2)–Kaitala (2+0) vastasivat kotijoukkueen tehosta. Ella Pietikäinen ansaitsi puolustajista syöttöpisteen. Hyvän ottelun torjui myös Kerhon maalivahti Maija Hassinen-Sullanmaa, vaikka Ilveksen toinen maali livahti hänen taakseen helposti.

– Joukkue on ruvennut tekemään hommia. On ymmärretty, että kaikkien panosta tarvitaan ja nyt meillä on pieni kilpailutilannekin joukkueessa, Julkunen sanoi.

Niemelä palasi …ainakin peliksi

HPK sai lauantain otteluun mielenkiintoisen vahvistuksen. Helsingissä asuva ja siellä fysioterapeutiksi opiskeleva Susanna Niemelä palasi pitkästä aikaa Kerhon joukkueeseen.

– Pelaaminen on aina kivaa, vaikka tietysti nyt vähän hapotti, yhden treenin Kerhon kanssa ennen lauantain peliä vetänyt Niemelä jutteli.

Hän pelasi edellisen kerran HPK:n paidassa ottelussa, joka jäi ainiaaksi hämeenlinnalaisen kiekkoilun historiaan – viimeisessä finaalissa Ilvestä vastaan keväällä 2011. Nyt Kerholla oli vastassa taas Ilves ja voitto tuli. Tosin tätä nykyä vuoden 2011 finalistit eivät kamppaile SM-sarjan kärkisijoista, ainakaan vielä.

– Vaikea sanoa vielä tämän pelin perusteella, mikä on joukkueiden ja sarjan taso tällä hetkellä. Minulla oli sopimus vain tästä pelistä. Toki pelaisin mielelläni, jos halli olisi vieressä, Niemelä mietti.

Selvää on, että HPK toivoisi Niemelän jatkavan oranssipaidassa kauden loppuun saakka.

– Kukapa ei tuollaista pelaajaa ottaisi joukkueeseensa. Uskon, että Niemelän ottaisi joka joukkue tässä sarjassa mielellään. Hän on erinomainen pelaaja, jok pelaa aina joukkueen eteen, Julkunen sanoi. (HäSa)

Asiasanat

Menot