Uutiset

HPK:n naiset mättivät maaleja

Hämeenlinnan Pallokerhon naisten jääkiekon SM-sarjajoukkue on palannut kuukauden joulutauolta räväkästi. Joukkue otti lauantaina tauon jälkeen toisen peräkkäisen voittonsa kaatamalla kotikaukalossaan Metritiski-Areenassa KalPan maalein 7–0 (1–0, 2–0, 4–0).

HPK oli alusta asti selvästi parempi joukkue, mutta KalPa sinnitteli jollain tavalla pelissä mukana kaksi ensimmäistä erää. Silti HPK johti jo 40 minuutin jälkeen 3–0. Kolmannessa erässä kotijoukkue pisti maalikarkelot pystyyn oikein urakalla.

HPK:n parhaan palkinnon pokkasi Susanna Tapani, joka teki kaksi maalia ja syötti yhden.

– Alku oli ehkä vähän tahmea. Emme saaneet maaleja, vaikka paikkoja oli ja peli oli yhtä maalia. Onneksi onnistuimme muutaman tekemään ja ketsuppipullon auettua peli lähti kulkemaan koko ajan paremmin ja paremmin, Tapani sanoi.

Uudet ketjukaverit

Tapani oli sentterinä ketjussa, jossa laidoilla pelasi jääkiekkotaitoa idästä ja lännestä. Toisessa laidassa viiletti japanilainen Miho Shishiuchi (0+1) ja toisessa yhdysvaltalainen Kristina Brown (1+0).

– Pelasin ensimmäistä kertaa kummankin kanssa. Se meni todella hyvin. Tykkään kummastakin pelaajana, he laittavat kiekkoa liikkeelle ja pelityyli on aika samanlainen, Tapani kehui.

Tapanin ohella Kerhon tehokkaimpia olivat kaksi maalia tehnyt Jutta Stoltenberg, maalin tehnyt ja kaksi tehnyt Riikka Noronen ja kaksi syöttäneet Emmi Leinonen ja Ella Pietikäinen. Maalinteossa onnistui myös Elina Heikkinen. Maalivahti Kiira Laine torjui nollapelissään 23 laukausta.

Kerhon valmentaja Vesa Mäkinen oli esitykseen tyytyväinen.

– Jo ensimmäisessä erässä näki, että olemme parempi joukkue. Hokimatikka vaikuttaa aina taustalla ja lähdetään vastustajan heikompaan peliin mukaan. Tulos oli kuitenkin aivan loistava ja paransimme loppua kohden, Mäkinen kehui.

HPK:n toinen maalivahti Maija Hassinen-Sullanmaa sai lauantaina täyteen 300 SM-sarjaottelua. Hän on pelannut SM-sarjaa vuosina 2003–2015 HPK:n ohella Tampereen Ilveksessä. Hassinen-Sullanmaa on kautta aikain eniten naisten SM-sarjassa pelannut maalivahti. Myös maajoukkuepaita on urana aikana tullut maalivahdille tutuksi, muun muassa vuoden 2006 Torinon olympialaisissa. (HäSa)

Asiasanat