Uutiset

HPK:n naiset pääsivät voittajina tauolle

HPK:n naiset sementoivat runkosarjan kolmatta sijaansa lauantaina Rinkelinmäellä. Kahdet kasvonsa näyttänyt Kerho kukisti kuopiolaisen KalPan maalein 6-3 (3-1, 2-1, 1-1) itselleenkin oudossa Ritariareenassa.

Kerho pelasi puolitoista erää hyvin ja johti peliä jo 5-1. Sen jälkeen ote lopahti ja KalPa pääsi kahden maalin päähän kolmannessa erässä.

-Jokaisen pitäisi tietysti ymmärtää, että peli kestää 60 minuuttia – myös valmennusjohdon, mietti HPK:n tehonainen Fanny Jalonen, joka teki kaksi maalia ja syötti yhden.

Jalonen pelasi tällä kertaa keskushyökkääjä laidoillaan Sanna Lankosaari (0+2) ja Susanna Tapani. Tällä kaudella hän on uurastanut paljon myös puolustajana.

-Kaikkein mieluimmin pelaan sentterinä. Kiitettävästi tuli siinäkin tehtävässä nyt peliaikaa.

HPK:n naiset pelaavat normaalisti Ritariareenan kaukaloa pienemmässä Metritiski-areenan kaukalossa. Lauantainen oli kauden ensimmäinen ja ainoa naisten sarjaottelu isossa hallissa, jossa pelikenttä on kaksi metriä pitempi ja kaksi metriä leveämpi.

-Kyllä se tietysti vähän peliä hankaloitti. Peli on jonkin verran erilaista isossa kaukalossa, mutta toisaalta samoja asioita siellä pitää tapahtua. Ja kai niitä tapahtuikin, kun saimme kolme sarjapistettä, Jalonen jutteli.

HPK:n hyökkäyspelin teho oli kahden ketjun harteilla. Myös kolmikko Annina Rajahuhta (1+2)-Riikka Noronen (1+2)-Venla Hovi (1+1) osui, mutta kyllä silläkin oli paikat vaikka tuplata maalimääränsä. Kerhon ensimmäisen niittasi ylivoimalla puolustaja Mira Huhta. Puolustajista syöttöpisteen ansaitsivat myös Katja Nurmesniemi ja Ella Pietikäinen.


Ylivoima onnistui

HPK:n päävalmentaja Tuomo Nukari oli suurin piirtein tyytyväinen joukkueensa kahteen ensimmäiseen erään.

-Niissä KalPa sai tasakentin vain kaksi maalipaikkaa. Positiivista oli myös kolme ylivoimamaalia. Syöttöpelimme oli kuitenkin liian huolimatonta, Nukari sanoi.

Kolmannessa erässä valmentajan pinnakin joutui koville, kun mistään ei tahtonut tulla mitään. Hän otti aikalisän ennen erän puoliväliä, mutta sekään ei auttanut. Viisi minuuttia ennen loppua Kerho vaihtoi maalivahtia, kun takaiskuihin syytön Kiira Laine (23 torjuntaa)teki tilaa Katja Jäppiselle.

-Maalivahdin vaihto johtui vain siitä, että yritimme herättää joukkueen.

Ja heräsihän se. Jäppisen ei tarvinnut torjua kertaakaan.

HPK pelaa seuraavan kerran keskiviikkona 15. helmikuuta Bluesia vastaan Espoossa. Seuraavana viikonloppuna ovat edessä vierasottelu JyPiä ja kotiottelu KalPaa vastaan. Runkosarja on näiden otteluiden jälkeen Kerholta pulkassa.

-Viisi pelaajaamme (puolustajat Mira Huhta ja Jutta Stoltenberg sekä hyökkääjät Venla Hovi, Annina Rajahuhta ja Susanna Tapani) lähtee maajoukkueen mukana Ruotsin turnaukseen. Täällä tarkoituksemme on harjoitella kovaa ensi viikolla ja huilata viikonloppuna kolme päivää. Huilin tarkoitus on saada ajatukset pois jääkiekosta. Pelimme on ollut vähän puurtamista. Peli-ilo pitää saada takaisin, Nukari selvitti. (HäSa)

Mainos