fbpx
Uutiset

HPK:n naiset rynnistivät finaaleihin

HPK:n naisten jääkiekkojoukkue pelaa tänä keväänä Suomen mestaruudesta. Joukkue varmisti finaaleihin pääsynsä kukistamalla Espoonlahden jäähallissa pelatussa viidennessä ja ratkaisevassa välieräottelussa kolmena edellisvuonna mestaruutta juhlineen Espoon Bluesin maalein 5–2 (0–0, 3–0, 2–2).

Loppuotteluissa Kerho kohtaa jyväskyläläisen JYPin, joka välierissä passitti Oulun Kärpät pronssiotteluun suoraan voitoin 3–0. Finaalisarjan ensimmäinen ottelu pelataan lauantaina Jyväskylässä. Otteluparin toinen kohtaaminen on vuorossa sunnuntaina HPK:n kotihallissa Metritiski-areenassa kello 15.

Kolmannen kerran joukkueet kohtaavat ensi keskiviikkona Jyväskylässä. Tuolloin finaalisarja saattaa olla myös katkolla ensimmäisen kerran.

Tarvittaessa vääntöjä jatketaan ensi viikon sunnuntaina Hämeenlinnassa, ja Suomen mestari on selvillä viimeistään seuraavana päivänä Jyväskylässä pelatun finaaliin jälkeen.

Pronssiottelussa kohtaavat Blues ja Kärpät. Ottelu pelataan lauantaina Espoossa.

Kerho ylsi torstaina kauden tähän saakka parhaaseen peliinsä. Ei edes pieni herpaantuminen päätöserän 4–0-johdossa lopulta pilannut hämeenlinnalaisten mainiota iltaa. Blues heläytti Kerhon maaliin 19 sekunnissa kaksi osumaa, mutta HPK sai aikalisällä rivinsä heti kuntoon.

– Ajatukset pääsivät hieman harhailemaan ja kyllä siinä pieni paniikkikin taisi jo iskeä. Tytöille pitää kuitenkin nostaa hattua, sillä todella hyvin he tilanteen saivat taas haltuunsa. Kokonaisuutenakin tämä oli koko porukalta aivan loistava esitys, kehui HPK:n päävalmentaja Vesa Mäkinen.

Ottelun avauserä oli tasaista vääntöä, mutta pelin loppua kohden Kerho alkoi hallita kaukalon tapahtumia. HPK jyräsi vahvasti jokaisen kolmen kentällisen voimalla.

– Blues alkoi lopulta jo kai hieman väsähtääkin. Bussissa pohdimme, että tänään on tasainen peli, joka kääntyy lopulta sille, jonka henkinen kantti pitää paremmin. Se onnistui meiltä, mutta täytyy kyllä myöntää, että jännitimme tärkeää matsia ihan hirvittävästi, Mäkinen nauraa.

HPK:n tehokkain ketju oli Johanna Koivulan (2+0) johtama kolmikko, jonka laitahyökkääjinä urakoivat Anne Tuomanen (1+2) ja Tiina Saarimäki (0+2).

Hyvin Espoon illastaan selvisi myös kolmosketju Anni Rantanen (1+0), Emmi Leinonen (1+1) ja Ida Karjalainen (0+1).

Kerhon maalissa pelasi tälläkin kertaa Kiira Laine. Hän venyi 32 torjunnallaan hyvään esitykseen.

Bluesin veskarille Isabella Bortnoj’lle kertyi 33 torjuntaa.

Kerhon kaksi ensimmäistä maalia tehnyt Johanna Koivula viihtyi hyvin Blues-otteluiden tunnelmassa.

Ensimmäistä kauttaan Hämeenlinnassa pelaavan 35-vuotiaan hyökkääjän torstain molemmat maalit olivat todellisia play off -osumia.

– Maalin edestä punnersin molemmat osumat. Kovissa peleissä kaikki paikat pitää käyttää hyväkseen, Koivula muistutti.

Koivula lukeutuu joukkueensa kokeneempaan kaartiin. Ihmeemmin hänen ei ole kuitenkaan tarvinnut tsempata nuorempia joukkuetovereitaan pudotuspelien huumaan.

– Meillä on erittäin hyvä porukka, jonka nuoremmat tytötkin ovat jo aika kypsiä SM-sarjapelaajia. Tasaisuus on myös valttimme, jolla menestymme, Koivula arveli.

HPK:lle ei jää kauan aikaa keskittyä finaaleihin. Loppuotteluissa Kerho oli viimeksi keväällä 2011, jolloin kausi huipentui mestaruusjuhliin.

– Kyllä loppuotteluun pääsyä pitää nyt hetki nauttia, mutta perjantaina käännämme katseet JYPin kohtaamisiin. Vastassa on kova joukkue, mutta katsotaan nyt mihin me pystymme. Ottelutahti on ollut kova, mutta se saattaa sopia meille haastajille, Mäkinen pohti. HäSa

Asiasanat

Menot