Uutiset

HPK:n naiset saivat kunnolla hanat auki

Hämeenlinnan Pallokerhon naiset eivät antaneet kotiluolassaan JYPille mahdollisuutta toiseen yllätykseen. Kerho oli jyväskyläläisiä vastaan kolmannessa jääkiekon SM-sarjan puolivälieräottelussa selvästi parempi ja vei voiton murskanumeroin 6-0 (1-0, 3-0, 2-0).

JYPin maalivahti Meeri Räisänen piti joukkuettaan pystyssä avauserän lopulle, mutta lopulta Fanny Jalonen ujutti kiekon maaliin peräti 62 kertaa torjuneen maalivahdin jalkojen välistä. Eveliina Similä teki mainiolla blokillaan tietä Jaloselle maalintekoon.

Kerho sai toisessa erässä hanat auki oikein kunnolla. Mirka Kuivikko laukoi Kerholle 2-0-maaliin ja sen jälkeen tahtipuikon otti Riikka Norosen (1+3) johtama ykkösketju. Annina Rajahuhta (2+0) teki kotijoukkueen kolmannen ja viidennen maalin, Noronen neljännen, ja toinen laituri Venla Hovi (1+1) ohjasi puoli minuuttia ennen loppua Katja Nurmesniemen laukauksen maaliin.

-Peli on ollut vähän tuskaista, kun meillä ei ole ollut porukkaa. Nyt joukkue on kasassa, jalka liikkuu, eikä vastustaja pysy mukana. Taidollisesti olemme heitä edellä, mutta olemme sössineet pelejä omiin virheisiin, Noronen sanoi.

Reilu voitto tärkeä juttu

Norosen mielestä oli tärkeää saada tulostaululle reilut voittolukemat.

-Sanoin ennen peliä, että nyt lyödään luu kurkkuun ja paljon maaleja, jotta heillä ei ole mitään saumaa.

Keskushyökkääjä sai tilastoihin ottelun komeimman pistemäärän. Hän jakoi auliisti tunnustusta kummallekin laitahyökkääjälleen.

-Hovin ja Rajahuhdan kanssa on niin helppo pelata. He tekevät minulle paljon tilaa liikkeellään ja hakevat paikkaa, Noronen kehui.

Yksi Kerhon voiton takuupelaajista oli maalivahti Maija Hassinen. Hassinen pelasi viikonlopun toisen nollapelinsä ja ehti tällä kertaa 23 kertaa kiekon eteen.

-Peli oli Maijalle varmaankin aika hankala, koska laukauksia tuli niin epäsäännöllisesti. Hän otti kuitenkin kopit hyvin kiinni, sanoi HPK:n valmentaja Tuomo Nukari.

Kaikki onnistuivat

Nukaria lämmitti sekin, että Kerhon kaikki hyökkäyskolmikot onnistuivat maalinteossa.

-Sarja on ollut koko ajan HPK vastaan Räisänen. Kahdessa pelissä Räisänen on pystynyt pitämään JYPiä mukana. Nyt tuli väkisin vastaan, ettei hän pysty tekemään sitä koko ajan. Helkkarin hyvä peli, mutta mitään ei ole vielä voitettu.

-Kaikki kentät tekivät maaleja ja ykkönen tietysti neljä. Kolme ylivoimamaalia on hieno juttu. Lisäksi minun täytyy nostaa esiin yksi raataja eli Katja Nurmesniemi. Hän pelaa koko ajan hyvällä sykkeellä, Nukari sanoi.

HPK ja JYP kohtaavat neljännen kerran tiistaina Jyväskylässä. JYPillä on silloin pakkovoiton paikka, mikäli se mielii vielä tämän kauden pelejään jatkaa.

-JYPillä on viimeinen oljenkorsi, joten se tulee varmaan alussa hullun lailla. Meidän pitää malttaa pelata omaa peliämme ja olla tarkkana. Voi olla meidän etummekin, jos JYP aloittaa kovaa, Nukari suunnitteli. (HäSa)

Päivän lehti

28.1.2020